вівторок, 01 березня 2016 14:20

Міносвіти судиться з Табачником щодо 3,8 тис кв.м "вкраденої" нерухомості

Міносвіти судиться з Табачником щодо 3,8 тис кв.м "вкраденої" нерухомості

Міністерство освіти і науки веде шість судових справ щодо повернення під свій контроль нерухомості, виведеної колишнім міністром Дмитром Табачником. Про це журналістам у понеділок заявив міністр Сергій Квіт, повідомляє видання Ліга.

"Питання нерухомості МОНу, яке вкрадено Дмитром Табачником. Мова йде про два будинки. Табачник чи афільовані особи, чи афільовані фірми", - розповів він. Квіт уточнив, що мова йде про два цілих будинки у Києві: на вул. Сагайдачного, 37 на Подолі, і на бульварі Тараса Шевченка, 27а.

"Мова йде приблизно про 3800 метрів, це загальна площа, яку виведено з-під управління МОН і фактично приватизовано... Міністерство виступає позивачем у шести справах, в різних випадках", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти переконане в необхідності запровадження 12-річної школи

Міністр уточнив, що його відомство судиться не тільки щодо повернення нерухомості, але й у справі про спробу "вивести будинок на Сагайдачного з об'єктів культурної спадщини".

"Я хочу назвати для історії ці фірми, які взяли участь у крадіжці державного майна. Хочу підкреслити, що ці фірми, можливо, вже передали права третім особам або один одному, але ці фірми взяли участь у спробі приватизації держмайна. Це ТОВ Сан-11, ТОВ Риотрейд, ТОВ Провідна видавнича група, ТОВ Укрбудменеджмент і ТОВ Будівельна компанія Артбуд. Це ті фірми, проти яких ми виступаємо в судах", - додав Квіт.

Нагадаємо, Міносвіти скоротило термін вступної кампанії 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти судиться з Табачником щодо 3,8 тис кв.м "вкраденої" нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути