пʼятниця, 18 грудня 2009 19:28

Міносвіти анулювало ліцензії п"яти ВНЗ

Міносвіти анулювало ліцензії п"яти ВНЗ

Державна акредитаційна комісія (ДАК) 17 грудня 2009 року розглянула результати перевірок 32 вищих навчальних закладів, які минулого року під час вступної кампанії порушили умови прийому студентів, і в яких за рішенням ДАК від 4 червня 2009 року відбулася комплексна перевірка.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

За підсумками перевірок ДАК анулювала ліцензії тим навчальним закладам, які ще не відрахували студентів зарахованих всупереч законодавству. А саме: Київській академії міжнародної економіки і міжнародних відносин анульовано ліцензію на спеціальність "Економіка підприємства", адже приймальна комісія здійснювала прийом осіб з балом нижче 124. Перевірка встановила також інші порушення в цьому навчальному закладі і їм надано трьохмісячний термін для виправлення.

Також Кримському республіканському вищому навчальному закладу "Школа-студія при Кримському академічному російському драматичному театрі імені М.Горького" анульовано ліцензію зі спеціальності: "Акторське мистецтво". Шістьох осіб було зараховано без сертифікатів (за поясненням керівників ВНЗ зарахування проводилось на підставі дозволу Міністерства культури і мистецтв Автономної Республіки Крим).

Українській академії бізнесу та підприємництва анульовано ліцензії з спеціальностей "Менеджмент", "Економіка підприємства" (м. Київ). Керівники цього навчального закладу здійснили прийом на навчання 13 осіб з сумою балів менше 124 (причому, одна особа зарахована на основі сертифікату 2006 року). Трьох осіб зарахували на скорочений термін навчання при невідповідності базової освіти у 2008 р. Крім того, спеціальність "Економіка підприємства" на момент перевірки не була акредитована. Лише 3 особи були відраховані.

Крім того, комплексна перевірка Міністерства освіти у вищих навчальних закладах, які порушили умови вступу виявила також інші численні порушення. Так, навіть відрахувавши неправомірно зарахованих студентів, два навчальні заклади втратили ліцензії за іншими спеціальностями: Кіровоградському інституту Вищого навчального закладу "Відкритий міжнародний університет розвитку людини Україна" анульовано ліцензію на підготовку спеціалістів за напрямами "Журналістика" (спеціальність "Видавнича справа та редагування") та "Культура" (спеціальність "Документознавство та інформаційна діяльність").

А Західнодонбаському приватному інституту економіки і управління анульовано ліцензію на підготовку бакалаврів та спеціалістів за заочною формою навчання з напряму "Економіка і підприємництво" (спеціальність "Економіка підприємства"). На четвертий курс заочної форми навчання зі спеціальності "Економіка підприємства" було зараховано на 33 особи більше, ніж дозволяв ліцензійний обсяг.

Перевірка також виявила порушення ліцензійних умов в частині кадрового забезпечення зі спеціальності "Облік і аудит", "Фінанси і кредит" та "Маркетинг" (бакалавр); "Облік і аудит", "Фінанси" (спеціаліст) - ці порушення заклад має усунути впродовж трьох місяців

Минулого року державна акредитаційна комісія анулювала ліцензії сімом вищим навчальним закладам за грубі порушення законодавства про освіту та ліцензійних умов надання освітніх послуг.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти анулювало ліцензії п"яти ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути