субота, 20 вересня 2014 13:05

"Міноборони замовляло феєрверки замість бронежилетів і зброї" - Тимчук

"Міноборони замовляло феєрверки замість бронежилетів і зброї" - Тимчук
ukranews.com

Починаючи з травня 2014 року у державному оборонному замовленні містилися заряди для салютних установок (феєрверки), погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони екс-президента Віктора Януковича та фінансування технічного завдання на перспективні зразки озброєнь, які планувалося отримати до 2020 року.

Про це у своєму Facebook пише керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Як відомо, на рахунках Міноборони скупчилися мільярди бюджетних коштів, які військові чиновники чомусь не поспішають реалізовувати. Що в умовах бойових дій на Донбасі і кричущу ситуацію з забезпеченням українських військ найнеобхіднішими ресурсами викликає, як мінімум, здивування. Чому ж Міноборони не реалізує отримані кошти? Відповідь на це питання, можливо, дасть ситуація з державним оборонним замовленням (ДОЗ)", - відзначає він.

За даними Тимчука, починаючи з травня 2014 року "військове керівництво для чогось посилено намагалося проштовхнути ДОЗ, навіть поверхневий аналіз якого дивує".

"У ньому, наприклад, числилися заряди для салютних установок (простіше кажучи, феєрверки на випадок святкових заходів); погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони Януковича (начебто не можна "заморозити" ці борги зважаючи фактичного стану війни); фінансування навіть не створення перспективних зразків озброєнь, а тільки технічного завдання на них (самі ці озброєння планувалося отримати на озброєння до 2020 року)", - відзначає він.

"Цікаво, що під тиском уряду, яку "загортав" цю фільчину грамоту, Міноборони кілька разів переробляло ДОЗ, але при цьому все одно втюхувало в нього всі ці "найактуальніші" статті витрат", - додав Тимчук.

Як відомо, Дмитро Тимчук балотується на виборах до ВР 26 жовтня по списку "Народного фронту" Арсенія Яценюка.

Зараз ви читаєте новину «"Міноборони замовляло феєрверки замість бронежилетів і зброї" - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути