вівторок, 03 травня 2016 21:22

Міністр оборони США представив нового головнокомандувача НАТО у Європі

Міністр оборони США представив нового головнокомандувача НАТО у Європі
ua.krymr.com

Голова Пентагону Ештон Картер представив нового головнокомандувача сил НАТО у Європі. Ним став генерал Кертіс Скапарротті.

Це відбулося 3 травня у Штутгарті в Німеччині, де розташована база європейського командування США, передає "Радіо. Свобода".

На цій посаді Кертіс Скапаротті змінив генерала ВПС США Філіпа Брідлава, який пішов у відставку. Раніше Скапаротті очолював об'єднане командування сил США у Південній Кореї.

Кандидатуру Скапарротті на посаду голови командування НАТО у Європі вніс президент США Барак Обама. Цю кандидатуру затвердила Рада Північноатлантичного альянсу та Сенат США.

Скапарротті виступав за надання Україні зброї, зокрема, переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Також новий генерал підтримує постійну дисклокацію військ НАТО в Європі для протистояння агресії Росії, яка, на думку Скапарротті, намагається розколоти альянс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал НАТО закликав посилити розвідку США щодо Росії

Нагадаємо, раніше генсек Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг заявив, що НАТО має реагувати на дії Росії за допомогою сили і переконливо стримуючих факторів.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони США представив нового головнокомандувача НАТО у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути