середа, 17 серпня 2011 17:38

Міліція "турботливо" переписала дані студентів, які говорили про УПА

Всіх учасників молодіжного патріотичного табору „Відвага", який відбувався в Сумській області, „взяли на олівець" правоохоронні органи.

Міліціонери переписали їх паспортні дані та зняли на відеокамеру.

Про це Gazeta.ua повідомила член проводу організації „Молодіжний націоналістичний конгрес", яка організовувала табір, Катерина Аврамчук.

„Ми більше десяти років проводимо подібні табори, але жодного разу подібного не було. Складається враження, що нинішня влада боїться будь-яких проявів патріотизму, і вирішила взяти під контроль всю патріотичну молодь", — вважає вона.

За словами організаторів, міліціонери приїхали на табір в переддень його закриття. Правоохоронців було дев?ятеро. Вони розпитали що тут відбувається, перевірили документи організаторів, потім переписали паспортні дані всіх учасників.

„Ми змушені були викликати учасників до міліціонерів, ті записували ім?я по батькові, дату народження та місце проживання кожного. Чоловік з камерою знімав все, що відбувається в таборі, – людей, намети. Довго стояв біля таблиці "Пекельна кухня", яку ми повісили над місцем де готували їсти. Звичайно, учасникам табору такі дії неприємні. Зараз дехто з студентів переживає, чи не буде мати проблем в університетах через свій патріотизм. Міліціонери ж пояснювали свої дії "турботою про громадський порядок", — розповіла Аврамчук.

Табір „Відвага" відбувався в Сумській області недалеко кордону з Росії з 1 по 12 серпня.

Учасникам читали історичні лекції про події УПА, Холодного Яру та Конотопську битву.

Проводили тренінги з туризму та громадської активності. На табір приїхало близько 50 студентів та молодих людей з різних областей України.

Зараз ви читаєте новину «Міліція "турботливо" переписала дані студентів, які говорили про УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути