середа, 09 березня 2016 09:40

Меджліс складе "перелік Чийгоза"

Меджліс складе "перелік Чийгоза"
Ахтем Чийгоз, svoboda.org

Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив про початок складання "списку Чийгоза", в який планують включити осіб, відповідальних за політичні переслідування кримських татар і українців.

Про це Чубаров повідомив в Facebook 9 березня.

"Починаємо складати "список Чийгоза" - перелік осіб, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, за утримання їх під вартою і інші репресії. Можна писати прямо тут, а також в "лічку". Обов'язково вказувати прізвища, імена та по батькові осіб, яких пропонується внести до зазначеного переліку, їхні посади та коротке обґрунтування...", - повідомив голова Меджлісу.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. У цій справі також проходить Ахтем Чийгоз, який вже більше року перебуває в СІЗО Сімферополя. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

Зараз ви читаєте новину «Меджліс складе "перелік Чийгоза"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути