Ексклюзиви
субота, 07 листопада 2009 18:05

Медведєв пообіцяв прислати посла на Україну

Медведєв пообіцяв прислати посла на Україну

Російський посол обов"язково приїде до України і приступить до своїх обов"язків, сказав президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв"ю німецькому журналу "Шпігель".

"Посол, звичайно, приїде до України, приступить до своїх обов"язків. Але це все в рамках дипломатичної практики", - відзначив глава російської держави.

Після того, як колишній російський посол в Києві Віктор Черномирдін залишив свій пост, на його місце був призначений Михайло Зурабов, що раніше був радником президента, а до цього - міністром охорони здоров"я і соціального розвитку.

Указ про призначення Зурабова був підписаний 5 серпня 2009 року. Проте 11 серпня президент Дмитро Медведєв направив відкрите послання своєму українському колезі Віктору Ющенку, в якому назвав політику України в роки його президентства відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і повідомив про рішення поки не направляти до України нового посла.

Коментуючи історію про відправку посла РФ до Києва, Медведєв відзначив, що "такі випадки бувають і між іншими державами".

"Це (те, що новий посол РФ досі не приїхав до Києва) дійсно була крайня форма реагування. І мені навіть довелося звернутись безпосередньо з відкритим листом і в рамках відеоблога до президента України, щоб всі знали мотиви мого вчинку", - сказав глава російської держави.

"Я вважаю, що це чесно. Це не якась закрита кулуарна дипломатія, коли ми в обличчя посміхаємося і прагнемо показати, що у нас все добре, а насправді робимо один одному дрібні паскудства", - підсумував Медведєв.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пообіцяв прислати посла на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути