понеділок, 01 лютого 2010 15:04

Медведєв привів дружину в храм (ФОТО)
5

У храмі Христа Спасителя вранці 1 лютого почалися урочистості на честь річниці з дня інтронізації патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Урочистості почалися з Божественної літургії, яку глава Російської православної церкви здійснює у верхньому храмі храму Христа Спасителя, де рівно рік тому він був зведений на предстоятельський престол.

Разом з патріархом в богослужінні беруть участь архієреї Московського патріархату з Росії, країн ближнього і дальнього зарубіжжя, які спеціально з"їхалися до Москви для участі в урочистих заходах і Архієрейській нараді, яка відбудеться 2 лютого.

Після Божественної літургії патріарх Кирило прийме привітання від членів Синоду, представників єпископату, священства і мирян.

На урочисте богослужіння в храм Христа Спасителя прибув і президент Росії Дмитро Медведєв зі своєю дружиною Світланою.

Інтронізація (настоловання) - урочисте богослужіння, під час якого здійснюється зведення новообраного предстоятеля Церкви на його кафедру. Інтронізація патріарха Кирила відбулася 1 лютого 2009 року, через декілька днів після його обрання, у присутності членів Помісного Собору Російської церкви, президента та прем"єра Росії, глав іноземних держав і предстоятелів помісних Православних церков.

NEWSru.com, РИА "Новости"

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Медведєв привів дружину в храм (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути