вівторок, 16 серпня 2011 20:23

Мати двох дітей з ДЦП вже 3 роки не може обміняти квартиру

Мати двох дітей з ДЦП вже 3 роки не може обміняти квартиру

Наталія Стрийнюк з Чернівців 3 роки не може обміняти квартиру. Вона живе в однокімнатній квартирі на 5-му поверсі колишнього кондитерського гуртожитку. Виховує двох дітей з ДЦП - 14-річного Андрія та Володимира, 3 роки. В будинку немає ліфту, а самі діти підніматися сходами не можуть.

"Квартиру вже 3 роки не можу обміняти. Хочу, щоб вона була хоча б на 2-му поверсі і трохи більша, бо дітям місця мало. Зверталася до міської адміністрації, там сказали, що нічим помогти не можуть. Вислала свої дані у програму "Без мандату". Повідомили, що програму зараз не знімають, бо всі у відпустки роз'їхалися", - сказала вона.

"Кожного дня плачу, бо з дітьми на вулицю вийти не можу. Вниз ще можу спуститися, а вгору підніматися дуже важко. Коляску з меншим тягну, а молодший саменький іде і тоже плаче, шо в нього ножки болять", - додала Наталія.

Старший син Андрій народився 8-місячним. Діагноз ДЦП лікарі поставили одразу.

"Думала, молодший буде здоровеньким. Та Володя теж народився у 8 місяців. В нього заяча губа і вовче піднебіння. Сам їсти не міг, то давала медсестрі по дві гривні, щоб сина через трубочку кормила. Як виписали з лікарні, йому зробили операцію. Тепер він сам їсти може. Але буває, що їжа через носик виливається", - розповіла жінка.

"Володя досі сидіти сам не може. Думала, операція поможе, та лікар мені сказав: "Йому вже нічого не поможе. Вже як Бог дав, то так і буде". Молю Бога, щоб син на срачку сів, як всі діти. А він тільки вмоститься, зразу на бік перевертається", - додала вона.

Жінка виховує дітей самотужки. З чоловіком вона не живе кілька років.

"Рік жили нормально. А після народження Андрія він пити почав. Приходив п'яним додому, мене і сина бив. Не витерпіла і вигнала його. Коли прошу грошей на лікування дитини, він мені каже: "Це твої проблеми", - пожалілася Наталія.

Раніше жінка працювала на кондитерській фабриці. Тепер вона у декретній відпустці.

"Платять мені 2 тисячі гривень у місяць. Цих грошей ні на що не вистачає, ледь кінці з кінцями звожу", - додала вона.

Всі, хто хоче допомогти Наталії може перерахувати гроші на картковий рахунок. Номер картки у Приватбанку 4405885812151998.

Зараз ви читаєте новину «Мати двох дітей з ДЦП вже 3 роки не може обміняти квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути