середа, 07 грудня 2016 14:16

Мати 2 роки шукає зниклих в АТО синів

Мати 2 роки шукає зниклих в АТО синів

Доля братів Дмитра та Володимира Хомяків з батальйону "Айдар" два роки невідома. Вони зникли 5 вересня 2014-го, за 2 год. до початку перемир'я на Донбасі. Про це розповіла їхня мати, лучанка Катерина Хомяк.

"5 вересня 2014 року о сьомій ранку сини востаннє виходили на зв'язок. Подзвонив Володя, Діма поруч був", - каже жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув захисник України

20 вересня 2015 року знайшли тіла двох схожих хлопців в одній могилі, в зоні АТО. Тоді експертиза ДНК, яку робила Катерина, підтвердила збіг частково і лише з одним із них.

"30 вересня цього року відбулася ексгумація знайдених тіл і повторна ДНК-експертиза, - розповідає жінка. - Впевнена, що в результатах ніяких збігів не буде. Володимир, старший син, 1990 року народження, до початку війни працював у приватній фірмі, менший Дмитро, 1993 року - в компанії "Модерн-Експо". Обоє не були одружені".

У січні 2014-го Дмитро і Володимир були на Майдані.

"Збиралися їхати вдруге у лютому, але в Житомирській області їх завернули додому. Володимир проходив військову підготовку в "Десні", а Дмитро - в Одеській області. Добровільно обоє пішли до військкомату на Луганщині, де їх зарахували до 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар", - говорить жінка.

У липні 2014-го хлопців відправили воювати до блокпоста неподалік міста Щастя.

5 вересня 2014-го російські диверсанти атакували із засідки бійців 2-ї роти батальйону в районі Щастя.

"На даний момент телефоном старшого сина користується хтось у межах Києва та області. Так сказали в поліції. Телефон меншого вимкнений до сьогодні. Паспорт старшого Володимира у мене. Сепаратисти скинули в інтернет, а потім передали керівництвом. Перша сторінка внизу вимазана кров'ю", - говорить Катерина Хомяк.

Постійно дзвонять шахраї, обіцяють за грошову винагороду повідомити, де перебувають її діти.

"Останній дзвінок був влітку: "Тут ваш Діма є, передаю йому трубку", "Мам, прівєт!". Я запитала, як звати старшого брата, і з якого він міста. "А чого ти такі дурні питання мені задаєш, наче не віриш, що я твій син?". Не витримала, поклала трубку, бо знову намагалися нажитися на чужому горі. За кожен такий дзвінок вони відповідатимуть перед Богом", - каже мати..

Громадські та офіційні установи щодо Володимира та Дмитра Хомяків подають різну інформацію, записуючи їх то до поранених, то до вбитих чи до полонених або зниклих безвісті.

На фото справа на ліво Дмитро Хомяк (у червоній жилетці), біля нього у клітчастій сорочці Володимир Хомяк. Знімок зробили взимку 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Мати 2 роки шукає зниклих в АТО синів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути