понеділок, 04 березня 2013 00:44

Масляна на Вінниччині: на святі з'їли десять тисяч млинців
15

Фото: Фото: Анна Бова

3 березня на Вінниччині мешканці міста Брацлав відзначили свято Масляна. У майстерності випікання млинців змагалися 16 із 43 громад Немирівського району. Поласувати млинцями прийшли понад  три тисячі гостей.

"Ми вдруге влаштовуємо це свято саме у Брацлаві – розповідає господиня свята, голова Брацлавської селищної ради Валентина Тарасова, 50 років.  – Наші дівчата напекли понад десять тисяч млинців за добу. Для їх приготування використали  більше двох тисяч яєць, двісті двадцять літрів молока, та близько 300 кілограмів муки".

В основному млинці подавали із традиційними начинками: мак, мед, сметана, варення.  Начиняли також червоною ікрою, сиром моцарела. Крім млинців, гостей частували смаженою рибою, шашликами, варениками, ковбасою.

Пропонували  100 грамів самогону чи червоного домашнього вина. На десерт – випечені у вигляді жайворонків булочки. Все це – безкоштовно.

Найзавзятіші організували торгівлю. Млинець  зі чорницями продавали за п'ять  гривень.  Переможців визначали у  двох номінаціях: індивідуальна та колективна робота. Перше місце у індивідуальній роботі  зайняла працівниця Брацлавського психо-неврологічного інтернату Валентина Шишкович, 45 років.

"Готували всі разом, але я керувала процесом, подавала ідеї, – каже Шишкович, - у нас було 10 видів млинців, були млинці  - рулети. В подарунок мені дали 10 кілограмів муки. А в минулому році ми перемогли у колективному змаганні".

Перше місце  у колективній роботі та 5 літрів соняшникової олії вручили Брацлавському ДНЗ "Ромашка".

Розважали гостей свята творчі колективи району. Учасникам спортивних змагань вручали чашки та кубинські цигарки.

 

Зараз ви читаєте новину «Масляна на Вінниччині: на святі з'їли десять тисяч млинців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути