понеділок, 28 жовтня 2013 20:26

Маргвелашвілі став новим президентом Грузії - ЦВК опрацювала 100% протоколів

Маргвелашвілі став новим президентом Грузії - ЦВК опрацювала 100% протоколів
Фото: Reuters

Кандидат у президенти Грузії від правлячої коаліції "Грузинська мрія" Георгій Маргвелашвілі переміг на минулих 27 жовтня виборах з результатом 62,11% голосів виборців.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК Грузії за підсумками обробки 100% протоколів, повідомляє "Новини-Грузія".

В той же час кандидат "Єдиного національного руху" Давид Бакрадзе набирав 21,73%, а Ніно Бурджанадзе від партії "Демократичний рух - єдина Грузія" - 10,18%.

При цьому наголошується, що вибори характеризувалися апатією виборців проголосувати на виборчі дільниці прийшли лише 46,6% громадян, які мають право голосу.

У свою чергу переможець виборів Маргвелашвілі вже встиг заявити, що не буде переслідувати представників попередньої влади. "Я можу сказати з повною упевненістю, що в Грузії не буде політичних переслідувань. Політичним і моральним гарантом цього буду я", - заявив він.

Георгій Маргвелашвілі прийшов у велику політику в жовтні 2012 року, зайнявши посаду міністра освіти Грузії в уряді Бідзіна Іванішвілі, лідера що перемогла на парламентських виборах коаліції "Грузинська мрія".

У лютому 2013 року був призначений віце-прем'єр-міністром грузинського уряду, а в травні правляча коаліція назвала пана Маргвелашвілі своїм кандидатом в президенти Грузії.

Безпартійний Маргвелашвілі обіцяє дотримуватися курсу на Євросоюз і НАТО, при цьому одночасно виступаючи за відновлення добросусідських відносин з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Маргвелашвілі став новим президентом Грузії - ЦВК опрацювала 100% протоколів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути