вівторок, 09 квітня 2013 17:18

"Маргарет Тетчер мертва - LOL" - соціалісти Британії святкують
17

Фото: Фото: socportal.info

Поки британська влада готується до поховання колишнього прем'єр-міністра Маргарет Тетчер, в різних районах Великобританії прокотилася хвиля заворушень, влаштованих незадоволеними політикою, яку свого часу проводила екс-прем'єр.

У Брістолі шість співробітників поліції отримали поранення, коли намагалися розігнати близько 200 чоловік, які відзначали цю подію як радісну. Мітингувальники закидали правоохоронців пляшками та бляшаними банками з-під напоїв. Один поліцейський був доставлений в лікарню. Одного з демонстрантів заарештували за участь у заворушеннях, повідомляє газета The Telegraph. Пошкодження отримав автомобіль поліції.

В районі Брікстона на півдні Лондона зібралися ще близько 100 осіб, бурхливо виражали радість з приводу кончини баронеси. Мітингувальники розбили вікна магазинів, а зловмисники скористалися метушнею і спробували пограбувати їх. За підозрою в крадіжці арештовано дві жінки.

Хулігани надряпали "антитетчерівські" графіті на стінах будинків у Брікстоні. Протестувальники також забралися на даху кінотеатру Ritzy і зробили на афіші образливий напис: "Маргарет Тетчер мертва - LOL".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костюми Маргарет Тетчер підуть з молотка

Деякі демонстранти несли плакати з написом: "Радійте, Тетчер мертва". Учасники стихійного мітингу пили шампанське і весело кричали: "Меггі, Меггі, Меггі, мертва, мертва, мертва". Хтось із натовпу кинув димові шашки. Поліція змушена була залучити додаткові сили для наведення порядку. Місцева влада вже засудили "святкування" як "ганебні".

Саме в Брікстоні в 1981 році поліція розігнала демонстрації невдоволених рішеннями кабінету Тетчер - скасуванням дотацій і відмовою видавати безкоштовне молоко.

Натовп з 300 чоловік також зібрався в Глазго на одній з центральних площ. Там також пили шампанське з приводу смерті Маргарет Тетчер і запускали повітряні кулі. У мітингу брали участь представники Комуністичної партії, Соціалістичної партії, Соціалістичної робочої партії.

Бажаючих відсвяткувати смерть баронеси збирали через Facebook, де про свій намір відзначити цю подію заявили більше 1000 чоловік.

Екс-прем'єр Великобританії, "залізна леді" Маргарет Тетчер померла 8 квітня у віці 87 років. Тетчер - перша і єдина в історії Великобританії жінка-прем'єр (1979-1990). В останні роки Тетчер страждала від серйозних проблем зі здоров'ям.

Похорон колишнього прем'єр-міністра Великобританії відбудеться у середу, 17 квітня в соборі Святого Павла в Лондоні. Похорони Тетчер не матимуть статусу державних, хоча пройдуть з дотриманням таких же церемоній, як при похованні принцеси Діани та інших королівських осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Маргарет Тетчер мертва - LOL" - соціалісти Британії святкують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути