пʼятниця, 05 серпня 2016 23:14

Марчук анонсував "Рамкове рішення", яке підготували у Мінську

Марчук анонсував "Рамкове рішення", яке підготували у Мінську

Представники робочої групи з питань безпеки майже підготували "Рамкове рішення" про відведення сил і створення двокілометрової дистанції на лінії розмежування між українською стороною та противником.

Про це розповів представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в ефірі телеканалу "112 України".

"У нас майже готова угода. Вона називається "Рамкове рішення", яке стосується якраз відведення від передової лінії на кілометр обома сторонами, тобто двохкілометрова дистанція. Ми домовилися, що ми у вівторок повторимо обговорення з метою знайти компроміс. Можливо, це буде в режимі відеоконференції", - сказав Марчук.

Він також зазначив, що під час перемовин у Мінську 3 серпня сторони домовилися про те, що у вівторок сторони мають представити в ОБСЄ свої версії питання, яке не було завершено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Введення війскового стану один з можливих сценаріїв - Марчук

За його словами, координатор робочої групи з питань безпеки, пан Апакан, заявив і дав доручення, що робоча група з питань безпеки буде працювати доти, доки сторони не вийдуть на заключний варіант узгодженого документу, який має ключове значення.

Раніше Євген Марчук назвав дві "технічні" причини загострення ситуації в зоні АТО, а саме - поставки Росією зброї та всього необхідного бойовикам для ведення війни та мала дистанція між противниками.

Зараз ви читаєте новину «Марчук анонсував "Рамкове рішення", яке підготували у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути