вівторок, 15 січня 2013 18:14

Майже півсотні ченців завітали на храмове свято монастиря Св. Василія Великого УГКЦ у Києві
12

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Приблизно півсотні монахів і священників Української греко-католицької церкви з'їхалися з різних куточків України, аби взяти участь у храмовому святі монастиря Св. Василія Великого в Києві.

14 січня день свого покровителя святкували ченці василіянської обителі Києва, а також відзначав свої іменини о. Василій Тучапець, ігумен монастиря.

Урочисту Архиєрейську Літургію у день свята очолив єпископ-помічник Київської Архиєпархії Владика Йосиф Мілян.

"У жодному нашому храмі в Києві не зменшується кількість вірян. А цей храм Василія Великого на Львівській площі в такій дивній архітектурі, в такому світлому обрамленні, європейському мистецтві, очевидно, для багатьох був і залишатиметься храмом вірної душі, храмом їхньої родини й для певних людей храмом усього життя", – сказав він у привітальній промові з нагоди свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Священики стануть здатними до живої розмови або вимруть", - священик УГКЦ

В урочистій Літургії взяв участь Папський нунцій в Україні, Високопреосвященніший Архиєпископ Томас Галліксон, а також ігумени інших василіянських монастирів, протопресвітери українських єпархій, гості та парафіяни храму.

Наприкінці Літургії Папський нунцій виступив із коротким словом. Згодом усі разом хором побажали вірним на "Многії і благії літа".

Храм святого Василія Великого – греко-католицька церква при монастирі отців василіян у Києві, розташована на вул. Смирнова-Ласточкіна, поблизу Львівської площі. Церква спроектована у модерному стилі, проте виконана на основі прадавніх традицій за проектом Лариси Скорик.

14 січня 2000 року у храмі відслужили першу Святу Літургію. Через рік у церкві урочисто відкрили діяльність монастиря. А 25 червня 2001 року папа Римський Іван Павло ІІ, перебуваючи з пастирським візитом в Україні, відвідав і поблагословив храм і монастир.

Зараз ви читаєте новину «Майже півсотні ченців завітали на храмове свято монастиря Св. Василія Великого УГКЦ у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути