середа, 28 травня 2014 15:13

Майданівці готові йти на компроміс з владою, але барикад лишати не будуть

Майданівці готові йти на компроміс з владою, але барикад лишати не будуть
day.kiev.ua

Більше тридцяти спільнот Майдану узгодили своє бачення реорганізації майдану Незалежності.

Вони ухвалили маніфест про бачення розвитку Майдану після травня 2014 року, в якому йдеться про збереження Майдану у межах первинних барикад, але з подальшим "облагородженням" і перетворенням його у пішохідну зону.

"Ми згодні, що Майдан, так як він існує тепер, не має існувати. Він має змінитися, але він не може розійтися, поки не виконані умови. У нас не покарані злочинці, у нас не відбулась люстрація, не прийняті закони для зміни системи влади. Ми вважаємо, що Майдан є суб'єктом політики і гарантом виконання Конституції. Майдан має структурно змінитися через оголошення конкурсу про реорганізацію його території. Він має бути охайним, чистим і пішохідним", – розповіла про плани майданівців одна з активісток Наталя Соловйова.

Окрім того, Майдан повинен стати осередком побудови громадянського суспільства, центром громадських ініціатив, йдеться у маніфесті. На його території повинні бути екрани для телемостів з регіонами. А Будинок профспілок має перетворитись в громадський центр, пропонують активісти.

Майданівці повідомили, що маніфест передадуть у всі державні органи. Після отримання реакції на документ вони готові формувати з представника влади спільну робочу групу.

У разі ж, якщо влада проігнорує цю ініціативу, передбачається використання "механізми громадського тиску".

Даний маніфест став реакцією на слова Віталія Кличка, який перемагає на виборах мера Києва, про намір звільнити вулицю Хрещатик від наметів і барикад  для забезпечення проїзду транспорту в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Майданівці готові йти на компроміс з владою, але барикад лишати не будуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути