Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2015 11:00

Майданівців розстрілювали російські снайпери - французький дипломат

Майданівців розстрілювали російські снайпери - французький дипломат

Міністерству закордонних справ та міжнародного розвитку Франції напевно відомо, що серед снайперів, які торік взимку розстрілювали людей на Майдані в Києві, були "агенти російських розвідувальних служб".

Про це у документальному фільмі французького журналіста і письменника Сержа Моаті (Serge Moati) для телеканалу France-3 розповів директор департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє, повідомляє Укрінформ.

"У той час, коли ми з Лораном Фабіусом були в офіційній будівлі (на вул. Банковій в Києві), снайпери - елітні стрільці стріляли в натовп, ми знаємо, що серед цих елітних стрільців були агенти російських спецслужб... і (було) 70-80 загиблих упродовж дня, ми залишалися там (в будівлі) і вели переговори з Януковичем щодо пошуку політичного рішення...", - сказав на 38 хвилині фільму Фурньє, розповідаючи про минулорічні лютневі події.

Своїми спогадами у фільмі Ерік Фурньє ділиться в авто, яке проїжджає вулицею Грушевського у Києві через три місяці після розстрілу Майдану, тобто наприкінці травня 2014 року.

Документальний фільм "Ке д'Орсе. Лаштунки дипломатії" (Quai d'Orsay. Les coulisses de la diplomatie) тривалістю 1 год 10 хв, знятий Сержем Моаті, розповідає про французьку дипломатію очолювану міністром Лораном Фабіусом, яка втілює зовнішню політику Франції та відстоює національні інтереси не лише в мирний час, а й в часи кризи. Більше третини стрічки присвятили подіям в Україні та ролі французької дипломатії у пошуку виходу з кризи, спричиненої Росією.

Прем'єра стрічки відбулася місяць тому, 16 квітня 2015 року о 23:30 на французькому телеканалі France-3.

Зараз ви читаєте новину «Майданівців розстрілювали російські снайпери - французький дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути