вівторок, 16 лютого 2016 08:00

Майданівці звільнили КМДА та обласні адміністрації (16 лютого)
7

У ніч на 16 лютого протестувальники після домовленостей з владою розблокували будівлі Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської та Полтавської обласних адміністрацій.

Вранці була звільнена будівля Київради.

Комендант КМДА Руслан Андрійко та представник ОБСЄ посол Швейцарії Крістіан Шененбергер підписали акт про передачу будівлі під контроль ОБСЄ.

Відповідний акт також підписав голова КМДА Володимир Макеєнко.

"Ніяких матеріальних, моральних вимог ні до кого немає. Збитків немає - це приміщення, що належить громаді Києва, і тут перебували кияни, громадяни України", - заявив Макеєнко.

 

Попри звільнення столичної мерії, барикада біля будівлі Центрального універмагу і намети залишилися.

"Ми залишаємося на барикадах, тут залишається наш блокпост, наші намети. Ми нікуди не йдемо, але сама будівля КМДА буде функціонувати в звичайному режимі", - заявив член ради ВО "Майдан" Ігор Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День воїнів Афганістану й атака "киян" на барикаду (15 лютого)

На вулиці Грушевського знесли частину барикад, щоб створити коридор для проїзду автівок. При цьому мітингувальники набивають мішки піском, щоб зміцнити бічні барикади.

 

"Якщо влада не виконає своїх обіцянок, цими мішками закладуть "дірки", що утворилися в старих барикадах, створивши таким чином нові", - заявляють активісти.

 

"Штаб опору, Рада Майдану вимагає негайного введення Закону (про амністію) в дію. Зокрема: закриття близько 2000 кримінальних справ проти учасників протестів, остаточну реабілітацію 236 раніше заарештованих, що нині перебувають під домашнім арештом і на поруках наших побратимів", - наголосив Арсен Аваков.

Під час "розчищення" Грушевського фотографи виявили кілька десятків дерев'яних дощок з випаленими написами силовиків.

 

16 лютого дівчата з Самооборони розмалювали машини на Інститутській.

О 12-ій годині на Майдані Незалежності зібралися кількадесят тисяч людей. Тут проходить Народне віче.

Арсеній Яценюк зі сцени заявив, що опозиція формує свій уряд і це спільне рішення всіх опозиційних лідерів. Водночас він відмовився очолити уряд на пропозицію президента.

 

Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок поїхали до приміщення Генпрокуратури на зустріч із Віктором Пшонкою з вимогою оприлюднити заяву щодо закриття кримінальних справ по відношенню до активістів Майдану.

У той час учасники Автомайдану та кілька народних депутатів вирушили до резиденції Пшонки у селі Гореничі Київської області. Їх зустріли правоохоронці.

 

"Переляк такий, що заблокували Житомирську трасу", - зазначили автомайданівці.

 

Пізніше активісти на квадроциклах і мотоциклах прорвались до другого кордону охорони із бійців внутрішніх військ та важкої техніки.

"Актив Автомайдану з Яворівським прорвався далі. Сторожовим псом у генпрокурора працює генерал Анатолій Кислий", - заявили автомайданівці.

Зараз ви читаєте новину «Майданівці звільнили КМДА та обласні адміністрації (16 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути