середа, 27 липня 2016 16:59

"Людина без соцмереж - сучасний аналог відлюдника в пустелі" - Роберт Ранд
3

Фото: Facebook

- Соцмережі на сьогодні - частина мого життя і роботи. Хто їх уникає - той сучасний аналог відлюдника у печері, - каже 27-річний фотограф і модель Роберт Ранд. - Провожу в них відсотків 20-25 свого життя. Це якщо по мінімуму.

Для чого вони тобі потрібні?

- Мережа дає можливості й показує способи реалізації своїх ідей. Наявність сторінки у соцмережах - зараз це практично обов'язкова вимога для роботи, оскільки твій профіль скаже про тебе більше, ніж ти сам на співбесіді. Мінуси - це асоціалізація від більшості нових людей та знайомств, обмеження в швидкій інформації, тому що чутки з новинами нам здебільшого переказують знайомі, або бачимо з їх постів частіше, аніж самі вишукуємо на теренах мережі глобальної.

Якими соцмережами користуєшся і з якими людьми у них контактуєш?

- Мені більше до вподоби В Контакті. Він зручніший й приємніший для роботи. Фейсбук - лише для тих, хто якогось фіга його юзає, тобто більше для журналістів. Також вважаю, що ФБ - для снобів й різних діячів мистецтва, котрі сидять на ньому виключно через свої понти бо ВК, типу, "для малолєток" і " не серйозно".

Користувачів В Контакті я поділяю на три категорії: "фани" - основна й наймарнотратніша по співвідношенню "час й користь", "друзі" - це люди, котрих я реально знаю й наше спілкування приносить хоч якийсь розвиток, і "робота" - це моделі, фотографи, бренди, котрі хочуть запросити мене для реклами товарів і тому подібного.

Перша категорія мене обтяжує і втомлює, але ігнорувати її негоже, бо це теж частково робота. Вони як кабачки: не доглядатимеш — погниють. Тому робота з фан-сектором дуже важлива, хоча й марудна. Друга катерогія - виключно розслабон і розгрузка, це друзі, й тут мало що відрізняється від звичного дружнього спілкування. Ну й третя, - тут піар і торги,треба себе вигідно продати й розрекламувати, для того, щоб тебе хотіли. Інколи ці три категорії забирають у мене до 80% доби, але в реалі ця ж робота зайняла б у мене навіть більше. А так я економлю час на особистих зустрічах.

Ти ніколи не робив спроби відмовитися від соцмереж?

- Ні. Мій друг 5 років тому відмовивсь від соцмереж через дівчину. Вона ревнувала, що йому постійно дівчата писали. Зараз це страшенно ускладнює йому життя й роботу, бо всі просять дати контакти в вк чи фб. З іншого боку, у друга через відмову від соцмереж звільнилось чимало часу. Тож кожному обирати своє.

Чи вважаєш себе залежним?

- Назвати мене залежним від соцмереж - це те ж саме, що заявити чуваку про залежність від його хоббі чи роботи. Звісно, звичка є і я дискомфортно почуватимусь певний час, якщо мене відрізати від цього. Але це нормальна реакція індивіда на те, коли щось абсолютно постійне різко зникає.

Зараз ви читаєте новину «"Людина без соцмереж - сучасний аналог відлюдника в пустелі" - Роберт Ранд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути