Ексклюзиви
неділя, 10 травня 2015 17:05

Львовом пройшла святкова хода до Дня матері
14

Фото: Ярослав Тимчишин

10 травня вулицями Львова пройшла урочиста хода в національному одязі на честь свята Дня матері. Більше сотні жінок у вишиванках вирушили від собору святого Юра до Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької. Дорогою співали пісень. Біля пам'ятника Тарасові Шевченку жінки зупинилися, щоб задекламувати вірші. Перед початком ходи відбулася церемонія нагородження переможців обласного конкурсу до Дня матері. Традиційну святкову ходу організував Союз українок.

"У 1990 році Союз українок відновив свою діяльність після того, як в 1939 році заборонили нашу організацію. Відновлений Союз українок знову почав святкувати День матері і з того часу щороку Союз українок організовує ходу, на яку приїжджають союзянки з усієї області", – розповідає Ольга Пастушенко, Голова Львівського обласного відділу Союзу українок.

Свято Дня матері було встановлене Конгресом США 8 травня 1914. В 1928 році Союз українок Канади вперше організував урочистості до Дня матері серед української громади. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові. У 1939 його заборонила радянська влада. З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, Свято матері повернулось в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Львовом пройшла святкова хода до Дня матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути