вівторок, 04 лютого 2014 23:35

Львів'яни продовжують відправляти медичні препарати на столичний Майдан
16

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові триває збір необхідних медичних препаратів на столичний Майдан. Медичний координаційний штаб "Швидка медична допомога Майдану" знаходиться у приміщенні Львівської облради та у підземеллі Преображенської церкви (вхід з вул. Лесі Українки).

Зараз координатори просять робити акцент не на ліках, яких вистачає, а на інших важливих речей, які допоможуть захиститися від морозу і атак силовиків.

"Мітингувальники в Киє­ві найбільше потерпають через хвороби дихальних шляхів, переохолодження, харчові отруєння. Люди потребують хімічних обігрівачів, окулярів, які б щільно прилягали до обличчя, аби в очі не потрапляв ні газ, ні сторонні предмети. Потрібні й захисні каски, ліхтарики, а ще жіночі прокладки, які використовують як устілки для взуття, що добре тримають тепло та вбирають вологу. Треба термобілизна", – каже координатор акції Юрій Дмитришин.

При потребі зі Львова до Києва відправляють медиків, хірургів на зміну колегам.  Також є потреба в людях, які б допомагали медичній службі.

У підземелля Преображенської церкви в центрі Львова люди приносять не лише ліки а й одяг, продукти харчування. Щодня в багажниках автобусів, що їдуть на Київ усе необхідне відвозять на Майдан.

"Вчора з Італії нам принесли цілий ящик італійських продуктів – пасту, каву, консервації. Власники туристичних магазинів, фармацевтичних компаній дають величезні знижки на спорядження і медикаменти. Навіть передають цільові передачі. Прийшла дівчина, передала підписану передачу своїй мамі. Вона на Євромайдані куховарить. Їй потрібні були теплі носки і якийсь одяг", - каже працівник медичного штабу Тарас.

Швидка медична допомога майдану у Львові готова прийняти та забезпечити лікування у повному обсязі потерпілим у сутичках на майдані:

- ортопедія-травматологія;
- нейрохірургія;
- щелепно-лицева хірургія;
- стоматологія, імплантація;
- офтальмологія;
- юридична підтримка;
- психологічна допомога.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни продовжують відправляти медичні препарати на столичний Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути