понеділок, 23 листопада 2015 18:24

Львівські студенти зняли про Шептицького фільм

Львівські студенти зняли про Шептицького фільм

На честь 150-річчя Андрея Шептицького студенти Школи журналістики Українського католицького університету створили короткометражний фільм "Наш митрополит". Про це повідомляє Громадське.Львів.

"Шептицький це постать, яка народжується один раз на сотні років. У плані церковному, культурному та організаційному. Він був талановитим богословом, організатором та суспільним діячем. Не було такої сфери суспільної діяльності, до якої він не долучався. Його критикували, казали що він займається не своїми справами, але він все рівно працював над питаннями соціального забезпечення, урегулювання проблем між робітниками та роботодавцями, питанням соціалізму та комунізму", - Gazeta.ua Іван Патриляк, декан історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Шептицький активно допомагав українським письменникам, фінансував освітні та соціальні ініціативи. Про це у фільмі розповідає науковий працівник Інституту історичних досліджень ЛНУ імені Івана Франка Ліліана Гентош.

"Щоб людині стати великою, потрібно перестати боятись і завжди відстоювати свою точку зору. Лише тоді коли людина відстоює свої переконання вона є сама собою. В історії України Шептицький це найпотужнвша постать 19-20 століття", - каже Патриляк.

На думку історика, мораль суспільства можна будувати лише на релігійних цінностях, а не на абстрактних моральних, які без релігії втрачають свій сенс.

Над фільмом "Наш митрополит" працювали студенти Школи журналістики Українського католицького університету.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко попросив папу Франциска про завершення беатифікації митрополита Андрія Шептицького.

Зараз ви читаєте новину «Львівські студенти зняли про Шептицького фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути