Ексклюзиви
вівторок, 04 березня 2014 13:58

Лукашенко захотів в Євросоюз після подій в Криму

Лукашенко захотів в Євросоюз після подій в Криму
mir.pravo.by

На тлі військової агресії Росії проти України в Білорусі заговорили про більш тісні відносини з Євросоюзом та навіть про перспективи вступу

Як зазначив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей, Білорусь хотіла б мати тісні відносини з ЄС, але розривати зв'язки з Росією не збирається, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми ніколи не говорили про те, що ми хотіли б буквально завтра стати членами ЄС, хоча у віддаленій перспективі ніхто не може нічого виключити", - заявив Макей.

"Ми завжди говорили про те, що ми хочемо мати нормальні відносини з ЄС" , - підкреслив він.

"Вимагати від нас зараз, щоб ми бігли стрімголов в ЄС, не треба. Ми хочемо вибудовувати торгово-економічні відносини, гуманітарні відносини, вносити свій внесок у забезпечення загальноєвропейської безпеки, і потроху люди будуть відчувати привабливість ЄС. ЄС теж повинен подбати про свій імідж в очах білоруського народу", - сказав міністр.

"Це не означає, знов-таки, що ми збираємося розривати з Росією, як відразу в деяких країнах стверджують. Ні, ми будемо завжди мати дуже тверді, надійні, міцні зв'язки з нашим східним сусідом, тому що ми зв'язані багатьма узами: економічними, людськими і т. д.", - підкреслив глава МЗС. "Але водночас ми хотіли б мати дуже тісні відносини з ЄС, але має бути стратегія відносин", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора президент Росії Володимир Путін обговорив по телефону ситуацію в Україні з президентом Білорусі Олександром Лукашенком і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим. Про результати переговорів не повідомляється. Проте відомо, що і в Білорусі і в Казахстані дуже стурбовані ситуацією в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко захотів в Євросоюз після подій в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути