Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2016 05:17

Лукашенко сказав, хто може зупинити "м'ясорубку" на Донбасі

Лукашенко сказав, хто може зупинити "м'ясорубку" на Донбасі
Фото: zn.ua

США під силу зупинити війну на Донбасі. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив на зустрічі із заступником помічника Міністра оборони США Майклом Карпентером, повідомляє прес-служба президента Білорусі.

"Якщо Сполучені Штати захочуть завтра припинити війну на сході України і зроблять кілька кроків у цьому напрямку, ця "м'ясорубка" там буде закінчена", - вважає Лукашенко.

Наголошується, що сторони обговорили ситуацію в східноєвропейському регіоні в цілому, і в Україні зокрема, а також можливі шляхи врегулювання цього конфлікту.

Лукашенко зазначив, що виклики, які складаються зараз у Східній Європі, здатні серйозно вплинути на ситуацію у всій Європі і нагадав, що неодноразово пропонував підключити до врегулювання кризи в Україні Сполучені Штати Америки, і час довів його правоту.

При цьому, за словами білоруського лідера, його країна завжди буде віддана принципам миру, оскільки їй війна в Україні не потрібна.

"З нашої землі, з нашої території загроз Україні ніколи не було і не буде. Ми схильні проводити миролюбну політику, зробити все для того, щоб нормалізувати ситуацію в Україні", - підкреслив Лукашенко.

Одночасно Лукашенко заявив, що не схильний демонізувати процес активізації НАТО в регіоні, а також думати, що НАТО збирається воювати з Росією чи Білоруссю.

"У нинішніх умовах це неймовірно і нікому не потрібно", - переконаний він, додавши при цьому, що ні Америці, ні Європі не потрібен ще один конфлікт у Східно-Європейському регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко сказав, хто може зупинити "м'ясорубку" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути