вівторок, 23 лютого 2016 01:52

Литва заявляє про перехоплення російського військового літака

Литва заявляє про перехоплення російського військового літака
Фото: dt.ua

17 лютого винищувачі НАТО піднялися з авіабази Шяуляй в Литві для перехоплення російського Іл-20, що прямував з материкової частини Росії до Калінінграда.

Винищувачі ВПС НАТО за минулий тиждень двічі піднімалися в повітря з баз, розташованих в Литві та Естонії, для супроводу російського військово-транспортного літака Іл-20.

Як випливає з повідомлення, опублікованого на сайті Міноборони Литви, в період з 15 по 21 лютого винищувачі ВПС НАТО, які виконують місію в країнах Балтії, двічі піднімалися для перехоплення та супроводження російського військово-транспортного літака Іл-20, передає РБК.

Згідно з даними міністерства, 17 лютого винищувачі НАТО піднялися з авіабази Шяуляй в Литві для перехоплення російського Іл-20, що прямував з материкової частини Росії в Калінінград. У повідомленні Міноборони уточнюється, що Іл-20 слідував з відключеним бортовим транспордером (пристрій автоматичної ідентифікації повітряного судна), але дотримувався заздалегідь поданого плану польоту і підтримував радіозв'язок з наземними центрами контролю.

19 лютого той же літак на зворотному шляху з Калінінграда супроводжували винищувачі НАТО, що вилетіли з бази Амарі в Естонії.

Минулого тижня про перехоплення російських літаків заявляли і у Великобританії. Два британські винищувачі були підняті для перехоплення російських бомбардувальників. Як заявляли в британському Міноборони, літаки з Росії прямували в бік повітряного простору Великобританії

Зараз ви читаєте новину «Литва заявляє про перехоплення російського військового літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути