четвер, 04 червня 2015 14:17

Літо буде неспекотним - фахівець

Літо буде неспекотним - фахівець
Фото: tsn.ua

Цьогорічне літо буде нестійким і не надто спекотним.  

Про це на прес-конференції заявила заввідділом кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інстиутуту МНС України Вазіра Мартазінова.

"У звязку з глобальним потеплінням погодні умови в Україні стали нестійкі. Літо буде таким самим, як і весна. День жарко - день холодно. Протягом літа температура буде вище за норму, але не значно - в середньому на 2 градуси. Погода сприятиме сільському господарству", - сказала Мартазінова.

У червні фахівець прогнозує помірну погоду протягом всього місяця. 

З 7 та з 17 червня очікують похолодання до 16-18 градусів вище нуля із дощем. Після цього потепління до 25 градусів. До 30 червня очікують незначне потепління до +23. На заході опадів передбачається вище норми, в центрі в межах норми, а на сході червень буде найменш дощовим. Максимальна температура сягне +28.

У липні Мартазінова прогнозує нестійку погоду. На заході температура встановиться на 2 градуси вище норми - від 19 до 22 градусів вище нуля.На півдні -  у Миколаївській, Одеській і Херсонській областях - до 23 вище нуля. На переважній більшості території буде сухо, сильних дощів не передбачається. Максимальна температура - 28 градусів вищенуля. З 14 липня прогнозують похолодання до +15, а з 20 липня потепління до +24. 

"В липні можливі сильні дощі зі штормовим вітром, грози та град, особливо у другій половині місяця. Липень буде найбільш напруженим. Вранці ніби тепло, а до вечора похолодає. Тому краще з собою постійно носити парасольку і кофтинку", - додала вона. 

У серпні дощів випаде найбільше за всі 3 місяці. Із 16 по 26 серпня очікують найспекотнішу погоду - до +31. Після цього - похолодання.

"Наприкінці серпня вже відчуватиметься осінь. 5 вересня різко похолодає до +12, - наголосила Мартазінова - Такої спеки, як 2010 року не буде."

 

Зараз ви читаєте новину «Літо буде неспекотним - фахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути