вівторок, 22 січня 2013 16:34

Лише 0,4% львів'ян не проти підвищення тарифу на проїзд

Лише 0,4% львів'ян не проти підвищення тарифу на проїзд
Фото: portal.lviv.ua

Більшість львів'ян не задоволена якістю перевезення маршрутними таксі. Про це заявили у громадській організації "Інформаційно-правовий центр "Наше право"".

З 14 до 18 січня громадська організація проводила соціологічне опитування щодо якості надання послуг у маршрутках Львова.

"Ми опитали 600 респондентів на зупинках, тільки 21 відсоток із них задоволені якістю перевезення. Результат не дуже змінився протягом останніх чотирьох років. Подібні дослідження ми проводили у 2009 і 2011 роках. Там задоволених було 17 і 13 відсотків відповідно. Це свідчить про те, що не зважаючи на нову транспортну систему, яку було впроваджено рівно рік тому, у місті позитивних змін із добиранням немає" — зауважив президент громадської організації "Наше право" Андрій Лепак.

За його словами найбільше пасажири скаржились на автобусні зупинки.

"Людей не влаштовує те, що на одній зупинці одночасно не можуть перебувати кілька транспортних засобів. Поки один автобус від'їде, позаду створюються корки з інших. Водії нервують, на зупинці стоять менше часу. Пасажирам доводиться довго вистоювати на зупинках. Вони вимагають хоча би облаштувати їх, упорядкувати графік руху і вивісити його. Є скарги на куріння водіїв у салонах, розмову по телефону, пасажири в доказ навіть відео представляли. Скаржаться і на швидку їзду. Водії люблять між собою влаштовувати перегони. В зимовий період не включають пічки. Пенсіонери жаліються на погане ставлення до них. Водії виганяють їх із салону, не зупиняються на зупинках і все через ліміт 3 пільгові місця, який собі самі встановили. Молодь під час опитування висловила побажання запровадити хоча би кілька нічних рейсів" — додав Лепак.

До нової транспортної системи позитивно ставиться тільки 21,7% опитаних. Нейтрально — 17,9% і  негативно — 60,4%.

"Міська влада двічі провела транспортну реформу — спочатку повністю змінила мережу, а потім поступово відновила стару схему. Ми заручилися технічною підтримкою айті-компанії "Авис" і порівняли транспортну мережу, яка діяла до січня 2012 року і після. Виявилось, що теперішня схема руху на 71 відсоток подібна до попередньої. То що ж змінювали? Якість перевезння не покращилася, то й передумов для збільшення тарифу на проїзд у міських маршрутках немає" — зазначили у громадській організації "Інформаційно-правовий центр "Наше право".

Нагадаємо, львівські перевізники вимагають збільшити ціну на проїзд до 3,5 гривень. За дослідженням громадської організації "Наше право" це буде доцільним тільки для 0,4% опитаних львів'ян.

Зараз ви читаєте новину «Лише 0,4% львів'ян не проти підвищення тарифу на проїзд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути