понеділок, 23 листопада 2015 18:10

Ліквідатори ЧАЕС пікетували Верховну Раду

Ліквідатори ЧАЕС пікетували Верховну Раду
фото: Яна Шарова/Gazeta.ua

Сьогодні під Верховною Радою відбулася акція протесту ліквідаторів Чорнобильскої АЕС, які вимагали повернути їм пільги та підвищити пенсії. В акції взяли участь близько ста осіб. Частина активістів розташувалася біля комітетів Ради, а частина – на площі Конституції, біля Парламенту. Мітингувальники розгорнули плакати з написами – "Ми були першими на ліквідації – нас першими ліквідують", "Незалежна Україно, захисти нас воїнів-ліквідаторів".

Також, пікетувальники вимагали включити до порядку денного законопроект про статус та соцзахист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цим законопроектом встановлено надання доплат за шкідливі умови праці.

Голова профкому ДСП "Чорнобильська АЕС" Максим Орлов зазначив, що раніше право на такі доплати було закріплене в статті 39 Закону України про статус чорнобильців. За його словами, в рамках скорочення соціальних гарантій цю статтю було вилучено. Учасники акції вимагають передбачити виплату таких надбавок на наступний рік.

"Практично скасоване медичне обслуговування чорнобильців та житлова програма. Ми просимо виплатити нам пенсії, які було скасовано 20 вересня 2011 року урядом Азарова" - каже обурена літня жінка.

Наприкінці грудня 2014 року працівники Чорнобильської атомної електростанції теж пікетували Кабмін, вони закликали уряд прийняти законопроект, який забезпечить працівників ЧАЕС засобами захисту, безкоштовним лікуванням і надасть їм скорочений робочий день, різні пільги і підвищену оплату праці. Дія чинної постанови Кабінету Міністрів "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи" завершується 30 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідатори ЧАЕС пікетували Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути