середа, 22 серпня 2012 09:52

Лаврську дзвіницю поремонтують вдруге за 2 мільйони гривень

Лаврську дзвіницю поремонтують вдруге за 2 мільйони гривень
Дзвіницю ремонтуватимуть повторно, з яких причин - невідомо. Фото: obozrevatel.com

Дзвіницю Успенського собору в Києво-Печерській Лаврі будуть повторно ремонтувати за 1 мільйон 719 тисяч 393 гривні.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Так Міністерство культури України в особі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника підписало 20 серпня договір з ТОВ "СТС-Генпідряд". Згідно з угодою, підрядник повинен провести додаткові роботи з реставрації та пристосування пам'ятки архітектури XVIII ст. "Дзвіниця Успенського собору" на загальну суму 1 млн. 719 тис. 393 грн. Закупівля проводиться за кошти державного бюджету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національні музеї стали заробітчанськими лавочками

"Закупівля в одного учасника проводиться по причині того, що в процесі виконання комплексних ремонтно-реставраційних робіт, у відповідності з розробленим проектом була з'ясована необхідність проведення додаткових досліджень численних архітектурних деталей і елементів дзвіниці, які були недоступні для обстеження і вивчення на час розробки науково-проектної документації, в результаті чого виникло значна кількість додаткових об'ємів і видів робіт", - йдеться в обгрунтуванні до тендера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокаєву відновили на посаді в Лаврі

Варто відзначити, що підрядник ТОВ "СТС-Генпідряд" вже був учасником скандалу, пов'язаного з реконструкцією Лаврської дзвіниці. Нагадаємо, взимку 2012 робітники, які займалися реконструкцією об'єкта, звернулися в прокуратуру і МВС з заявами про невиплату зарплат за кілька місяців. У свою чергу у "СТС-Генпідряд" заявили, що гроші працівникам сплачені, а затримки виникли з причини неякісно виконаних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр культури намагається силою усунути гендиректора Києво-Печерського заповідника

"СТС-Генпідряд" також згадала в інтерв'ю виданню "News24.ua" колишній гендиректор Лаврського заповідника Вікторія Ліснича. Вона розповіла, що інтереси компанії лобіював нинішній чоловік першої дружини міністра культури Михайла Кулиняка - Валерій Панченко, він же і керував реставрацією дзвіниці.

Зараз ви читаєте новину «Лаврську дзвіницю поремонтують вдруге за 2 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути