вівторок, 18 березня 2014 14:35

"Кримських татар треба якнайскоріше визнати корінним народом Криму", - експерт

Автор: unian.ua
 

Депутати Верховної Ради України повинні у найкоротші сроки прийняти постанову номер 4475 про визнання кримських татар корінним народом Криму. Про це під час прес-конференції повідомила Юлія Тищенко, Голова Ради Українського Незалежного центру політичних досліджень.

"Це справа комунікації, часу, переговорів. Сьогодні цей процес надав би суб'єктності кримським татарам і зробив би їх повноправним суб'єктом перемовин. Якщо, звісно, в таких умовах можна говорити про перемовини. Так, кримських татар було б неможливо переселити з півострова примусово. Таким чином Верховна Рада віддала би Криму борг, який не могла віддати протягом останніх двадцяти років", - говорить Юлія Тищенко.

За її словами, після прийняття відповідного документу у ВР, він має бути затверджений програмою ООН.

"Визнання Меджилісу, кримсько-татарського народу як корінного - необхідна процедура. Певен, що пост-воєнна доля Криму буде вирішена в таких умовах, що на території півострова існуватиме кримсько-татарська національна автономія у складі України", - вважає Ігор Семиволос, Виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень.
Крім того, на знак підтримки кримського народу експерти пропонують українським ЗМІ, що розмістили на своїх носіях лого "Єдина країна - Единая страна", додати такий напис мовою кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «"Кримських татар треба якнайскоріше визнати корінним народом Криму", - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути