Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2006 19:55

Кримські мусульмани матимуть ще один вихідний

Кримський уряд нагадує, що у зв"язку з настанням свята Ораза-Байрам 23 жовтня буде неробочим днем для кримчан, які сповідають іслам.

Як повідомили у вівторок в прес-службі Ради міністрів автономії, відповідно до ухвали Верховної Ради Криму від 26 березня 1993 року "Про встановлення святкових днів для громадян Республіки Крим, які сповідають іслам" і статтею 73 Кодексу законів про працю України, перший день свята Ораза-Байрам 23 жовтня 2006 року є неробочим днем для жителів Криму мусульманського віросповідання.

Цього дня мусульмани всього світу відзначають закінчення священного місяця Рамадан - Ураза (Ораза) -Байрам, або, арабський, Ід-аль-Фітр аль-Мубарак.

Ураза-Байрам триває 3 дні після 30-денного поста і є другим за значенням мусульманським святом після Курбан-Байрама, або Дня жертвопринесення.

Згідно звичаю, вранці цього дня в мечетях проходить святковий намаз.

Напередодні, в останній день Рамадана, мусульмани за традицією прибирали приміщення, купували новий одяг для всіх членів сім"ї, запасалися подарунками і готували необхідні до свята пригощання, в основному солодощі.

У дні святкування Урази-Байрама слід привітати начальство, відвідати могили близьких, роздати гроші бідним. Ті, хто не постив, передають до фонду мечеті спеціальну милостиню - закят. Він встановлений для людей забезпечених, у яких є заощадження. Відповідно до правил такі мусульмани повинні пожертвувати сорокову частину грошей, що не витратили на себе. Мусульмани з невеликим статком обмежуються "малим закятом", повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Кримські мусульмани матимуть ще один вихідний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути