вівторок, 15 березня 2016 15:45

"Криммолоко" все ж припинило своє існування

"Криммолоко" все ж припинило своє існування
primechaniya.ru

Найбільшого виробника молочної продукції в Криму ПАТ "Криммолоко" все-таки закрили. В "мінсільгоспі" вважають, що зупинку підприємства, яке постачало молоко на весь півострів, ніхто не помітив, пише проросійське видання Примечания.

За словами россійського "міністра" сільського господарства Криму Андрія Григоренка, зупинка роботи цієї компанії жодним чином не позначилася на ситуації із забезпеченістю населення молоком.

"Обсяг виробництва там був дуже маленький. Від того, що закрилося підприємство, не з'явився дефіцит молочної продукції, не підскочили ціни, - прокоментував ситуацію він. - Що стосується відносин переробника з постачальниками молока, за моєю інформацією, він з усіма розрахувався, боргів у нього немає. Дефіцитну для Криму сировину направлено на інші переробні підприємства. Ми перевірили ситуацію з виконанням нормативів і всіх законів щодо людей, які там працювали. Я розмовляв з директором компанії, він запевнив, що всі компенсації, всі виплати, вся процедура - йде, як належить".

Водночас, чиновник вказав на зниження обсягів виробництва молока в цілому по Криму.

"Мене хвилює, що обсяги виробництва молока в Криму падають, ферми стоять порожні. Хоча зараз за рахунок "Крим-фармінга" (великий тваринницький комплекс в Первомайському районі Криму) стало трошки легше, - розповів Григоренко. - Ми заклали величезні гроші на підтримку молочного скотарства. На селі немає дітей, люди біжать в місто, триває урбанізація - треба повернути людський потік. У нас величезна програма з підтримки сталого розвитку сільських територій: це і житло, і дороги, і газифікація. Ми готові не тільки підтримувати виробництво, а й створювати інфраструктуру. Але це така проблема - кадри".

Нагадаємо, попередник "міністра" Григоренка запевняв, що ПАТ "Криммолоко" продовжить роботу, що воно буде забезпечене сировиною - кримською і кубанською. Хоча відразу було ясно: з материка вигідніше везти не сире молоко на переробку, а готову продукцію - вона, принаймні, не скисне на переправі.

Зараз ви читаєте новину «"Криммолоко" все ж припинило своє існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути