середа, 03 серпня 2011 17:56

Крематорій в Уельсі пропонує інтернет-трансляцію поховання

Крематорій в Уельсі пропонує інтернет-трансляцію поховання

Крематорій в Уельсі пропонує родичам та близьким покійних спостерігати за церемонією похоронів по інтернету, повідомляє в середу Британська телерадіомовна корпорація.

Крематорій "Парк Гвін" в місті Нарбет (округ Пемброкшир) вперше ввів цю послугу ще торік, однак справжньої популярності вона набула тільки останнім часом. Клієнти замовляють її приблизно два рази на місяць.

Сучасні технології допомагають створити "ефект присутності" для тих рідних і друзів, хто не може потрапити на похорон через зайнятість, довгу дороги або через стан здоров'я.

Трансляція церемонії прощання ведеться в закритому розділі інтернет-сайту крематорію, для доступу до якого необхідний пароль. Запис доступна для повторного перегляду ще протягом тижня, а потім близькі покійного можуть придбати її на DVD.

За словами начальника крематорію Девіда Сімена, який виступив автором ідеї трансляцій, вони не можуть замінити присутності, але можуть допомогти розділити скорботу втрати.

"Ми ввели цю нову послугу як можливість для членів родини або друзів, які не можуть з різних причин особисто відвідати похорон. Вони можуть жити на іншому кінці світу, можуть бути старші віком або погано себе почувати. Але якою б не була причина, це тільки додає трагізму ситуації ", - так прокоментував нововведення член місцевої ради округу Пемброкшир Кен Роулендс.

Між тим, це не перший випадок у Великобританії, коли крематорії пропонують своїм клієнтам можливість побачити похорон в режимі онлайн.

2008 року подібну послугу запропонував головний крематорій англійського міста Саутгемптон. Запис похорону здійснювався невеликий камерою, вмонтованою в стіну залу прощання, і з 20-секундною затримкою транслювався в режимі онлайн.

Кошти, виручені від трансляцій і записів церемоній на DVD, були виділені міською радою Саутгемптона на підтримання в робочому стані каплиць, де проходять церемонії прощання.

Зараз ви читаєте новину «Крематорій в Уельсі пропонує інтернет-трансляцію поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути