вівторок, 30 серпня 2011 17:03

Колишня помічниця нациста Геббельса не може пробачити йому Голокосту
5

Фото: Фото: newsru.com

Колишня секретарка міністра пропаганди Третього рейху Йозефа Геббельса Брунгільда Помзель порушила 66-річну обітницю мовчання та розповіла про роботу в одного з головних нацистів часів Другої світової війни.

Брунгільді Помзель зараз 100 років. Вона проживає в Мюнхені. Жінка відмовляється від будь-яких інтерв'ю та планує опублікувати власні мемуари. Виняток вона зробила після 5 місяців переговорів для німецької газети "Bild", на сторінках якої розповіла про свою службу під час війни.

"Я працювала друкаркою в міністерстві пропаганди. Мене призначили на цю посаду, тому я ні в якому разі не могла відмовитись", - розповідає Брунгільда.

Жінка стверджує, що не знала про Голокост та масове знищення євреїв. "Я була нерозумною та політично заангажованою, - продовжує далі Брунгільда, - і дізналась про програму винищення євреїв тільки після війни. Геббельс ніколи не згадував про це в листуванні, хоча в мене був доступ до всієї його кореспонденції".

Вона вступила в партію 1933 року, коментуючи свій вчинок тим, що тоді так робили всі. Жінка працювала з трьома іншими секретарками в берлінській бібліотеці. "Основна частина моєї роботи була нудною, але згодом я стала головною стенографісткою Берлінського радіо після чого мене й взяли на службу до міністерства".

Брунгільда пропрацювала в Геббельса з 1942 року до 1 травня 1945 року. Наступні 5 років вона провела в російських таборах. Уже після війни жінка також дізналась, що Геббельс жорстоко убив власну дружину та їхніх шістьох дітей.

"Я ніколи не пробачу Геббельса за те, що він зробив у цьому світі і також того, що він власноруч убив власних дітей", - сказала колишня помічниця нациста.

Зараз ви читаєте новину «Колишня помічниця нациста Геббельса не може пробачити йому Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути