понеділок, 21 травня 2012 21:05

Колесніков не вважає, що поїздка в потязі "Хюндай" це дорого для українців
17

Фото: ФОТО: Тетяна Заровна

Міністр інфраструктури Борис Колесніков не вважає, що поїздка в швидкісному потязі "Хюндай" буде занадто дорогою для українців.

Про це він сказав сьогодні, 21 травня, в Донецьку, відкриваючи реконструйований залізничний вокзал.

"70% вартості залізниця доплачує за купе і плацкарт, - сказав Борис Колесніков. - 2 мільйони євро коштує новий вагон і ніхто туди не продаватиме квитки за сто гривень, це чисті збитки".

Як розповіли кореспонденту Gazeta.ua у довідковій службі Донецького вокзалу, ціна квитків 1 класу на денний потяг "Хюндай" в напрямку Донецьк-Київ становитиме 656 гривень - це втричі дорожче, ніж коштує купе в нічному фірмовому потязі №37. А ціна квитка у вагон 2 класу в потязі "Хюндай" складе 427 гривень. Продаж квитків розпочався сьогодні, а перший рейс відбудеться 15 червня.

Швидкісний двоповерховий потяг "Шкода", який залізничники вважають не таким комфортним, як "Хюндай", почне курсувати з Донецька 27 червня. Квиток на потяг "Шкода" у напрямку з Донецька до Харкова обійдеться в 160 грн. у вагоні 1 класу, а квиток у вагоні 2 класу - в 92 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку добудували залізничний вокзал за 1 мільярд гривень

"Одну тисячу квитків купили сьогодні в інтернеті на потяг Хюндай за 55 хвилин із моменту початку продажу", - сказав Колесніков, підкресливши, що ціна не така вже й висока.

Він нагадав, що старий залізничний склад "Укрзалізниці" вичерпав свій ресурс. І дав зрозуміти, що пільги на приміські потяги скорочуватимуться.

"Минулого року 330 мільйонів пасажирів перевезла залізниця на приміських потягах, із них 260 мільйонів - безкоштовно. Через три роки пільговиків буде ще більше, але ходити будуть усі по шпалах. Пільги повинні бути у студентів-бюджетників, але не в студентів комерційних вишів, - сказав віце-прем'єр.

Придбання електропотяга подвійного живлення "Хюндай" "Укрзалізниця" вважає проривом у своїй роботі. Потяг обладнаний кондиціонером, ТБ, оснащений вай-фай інтернетом. Вагони 1 класу відрізняються від вагонів 2 класу кількістю місць і зручністю крісел. Перший клас має 56 місць, другий - 80. Всього в потязі 9 вагонів. 1 вагон потяга "Хюндай" має всі зручності для інвалідів-візочників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові поїзди Hyundai закликають бойкотувати через дороговизну

Потяг здатний розвивати швидкість 176 км/год, але відстань із Донецька до Харкова, згідно з розкладом, він подолає за 3 години 45 хвилин. А дорога з Донецька до Києва потребує майже 7 годин денного часу.

Для роботи у швидкісних потягах частина персоналу навчалася в Кореї. Кожен потяг "Хюндай" супроводжують три стюарди, що володіють англійською мовою.

Придбання потягів "Хюндай" та "Шкода" влада здійснила в рамках підготовки до Євро-2012. Насамперед "Хюндай" з'єднає міста, що приймають чемпіонат - Донецьк-Київ-Харків-Львів. Розклад складено таким чином, щоб із пересадкою вболівальники могли подорожувати всіма чотирма містами, де пройдуть ігри - зі Сходу на Захід країни.

Поки залізницею придбано 6 потягів "Хюндай". Після закінчення чемпіонату, якщо потяги виявляться затребувані, буде розглянуто питання про придбання ще 4 швидкісних потягів, які допоможуть з'єднати інші напрямки.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков не вважає, що поїздка в потязі "Хюндай" це дорого для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

197

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути