середа, 24 червня 2009 20:11

КНДР пообіцяла стерти США в порошок

КНДР пообіцяла стерти США в порошок
Північна Корея пригрозила стерти США з лиця землі, якщо "американські імперіалісти" розв"яжуть нову війну. Заява, поширена державним новинним агентством КНДР.

Заява надійшла за день до 59-х роковин початку Корейської війни 1950-53 років, що закінчилася перемир"ям, проте офіційно не завершеної. У травні Пхеньян заявив, що більше не вважає себе зв"язаним умовами перемир"я, і пообіцяв дати військову відсіч Південній Кореї та її прихильникам, якщо на те буде необхідність. Після того, як Барак Обама пообіцяв Республіці Корея захист від ядерного удару, Пхеньян звинуватив президента США в розв"язуванні ядерної війни.

18 червня японська розвідка доповіла, що на період з 4 по 8 липня КНДР запланувала пуск балістичної ракети у бік території США, швидше за все - Гавайських островів. Висловлювалася думка, що ракета дальністю 5 - 6,5 тисяч кілометрів не подолає відстань до Гавайського архіпелагу (7 тисяч кілометрів).

25 травня КНДР провела другі в своїй історії підземні ядерні випробування. У відповідь на це 12 червня Рада безпеки ООН ввела нові санкції проти Пхеньяну, зокрема, заборонивши експорт зброї з КНДР. Проте незабаром після ухвалення резолюції стало відомо, що північнокорейське судно "Кан Нам", на борту якого, за деякими даними, знаходиться зброя, залишило територіальні води КНДР. За даними Сеула, судно везе зброю в М"янму, з 19 червня його переслідує есмінець ВМС США "Джон Маккейн".

22 червня стало відомо, що з 25 червня по 10 липня Пхеньян проведе військові навчання в Японському морі. Через це берегова зона в районі порту Вонсан буде закрита для судноплавства. Спостерігачі вважають, що під виглядом навчань Пхеньян планує провести нові запуски ракет, зокрема - ракети радіусом дії до 500 кілометрів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР пообіцяла стерти США в порошок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути