понеділок, 14 квітня 2014 15:52

Київські студенти протягом 9 місяців вишивали карту України

Київські студенти протягом 9 місяців вишивали карту України
made-in-ukraine.info

Студентки Київського університету імені Бориса Грінченка Ковтун Олеся та Сердюк Юлія створили вишите панно "Карта України".

Його зробили в якості дипломного проекту. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла доцент кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Київського університету імені Бориса Грінченка Варивончик Анастасія Віталіївна.

"Це була наша спільна ідея. Запропонувала дівчатам для дипломної роботи зробити щось етнічне і в той же час сучасне. Вони не відмовилися. Перебрали багато варіантів і врешті зупинилися на вишитій карті України", - сказала вона.

"Спочатку на аркуші паперу формату А4 зробили ескіз вишивки. Потім по клітинках його збільшували. Готовий ескіз перенесли на тканину і почали вишивати. Вишивали хрестиком. Знизу оздобили макраме. Дівчата над вишивкою працювали майже 9 місяців. Готова карта має розмір півтора метри на метр", - додала Анастасія Варивончик.

Карту України вишили на мішковині. Кожен історичний регіон вишивали окремим орнаментом.

"Орнамент підбирали на основі регіональних особливостей кожного регіону. Зразки шукали в архівах та в бібліотеках. Нитки та тканину для вишивки дівчата купували за власні гроші. Знаю, що лише за тканину заплатили 150 гривень. Зараз ціни на матеріали для рукоділля високі, тому робота — коштовна", - розповіла викладачка.

"Вишиту карту дівчата продемонструють на захисті дипломної роботи. А потім вона залишиться в університеті. Ми вже подали документи на отримання авторських прав", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Київські студенти протягом 9 місяців вишивали карту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути