понеділок, 23 грудня 2013 10:47

Київрада засідатиме, щоб очистити Майдан

Київрада засідатиме, щоб очистити Майдан
Фото: varta.kharkov.ua

Окрім перерозподілу громадських коштів, Київрада повинна проголосувати політичне питання, яке дасть підставу владі розігнати Євромайдан. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив Олексій Давиденко, депутат фракції "УДАР" в Київраді.

"Провладні депутати Київради збираються проголосувати звернення до Президента, Прем'єр-міністра, Верховної Ради та лідерів опозиції з проханням навести порядок в столиці. Колегіальне рішення господарського органу буде більш серйозним документом, ніж просто звернення міськадміністрації. Тому влада буде зобов'язана на нього відреагувати", - заявив Давиденко.

З його слів, проводити сесію на Хрещатику, 36 влада боїться. Тому депутати розглядали можливість засідати в двох місцях — Голосіївській та Солом'янській РДА.

"Опозиція участі в засіданні не бере, тому влада розраховувала на 65 місць лише для провладних фракцій. Цього достатньо, щоб розмістити всіх у залі засідань звичайної райадміністрації. Страх влади проводити сесію на четвертому поверсі, в приміщенні Київради, дивний, бо вхід абсолютно вільний. Вище третього поверху мітингувальники не піднімаються. Просто депутати розуміють, що їх діяльність нелегітимна ще з 2 червня. Тому не хочуть ескалації конфлікту", - сказав "ударівець".

Олексій Давиденко зауважив, якщо відомий час та місце проведення засідання, то кияни можуть прийти і в Солом'янську РДА.

"Я хочу попередити Галину Герегу. Перед тим, як підписувати додаткові земельні питання, чи питання власності, про які зараз не говорять, нехай спершу згадає про долю свого недавнього соратника Олександра Попова. Навіть у цієї влади недоторканних людей немає. Її вже завтра можуть тягати на допити в Генпрокуратуру, коли вона стане невгодною", - наголосив Олексій Давиденко.

Він також додав, що "Герега достатньо заможна і достатньо розумна, щоб через чиюсь вигоду підставити себе".

Зараз ви читаєте новину «Київрада засідатиме, щоб очистити Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути