середа, 26 листопада 2014 10:31

Київ в прицілі терористів з весни цього року - Тимчук

Київ в прицілі терористів з весни цього року - Тимчук
Фото: obozrevatel.com

 В українських містах, зокрема на півночі та півдні, зберігається висока ймовірність вчинення диверсій та терактів. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Ситуація в південних регіонах України (Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні — ред.) не пом'якшувалася з весни цього року. Про це можна судити по тому, скільки диверсійних груп були затримані на територіях цих областей. Проте, ті факти, які оприлюднює СБУ, це верхівка айсбергу. Насправді проводиться досить глибока та серйозна робота. І те, що в цих містах ми не бачили серйозних терактів - заслуга наших спецслужб. У Харкові не все вдається попереджати, бо там досить сильно діє так звана п'ята колона, яку вдалося знешкодити в Одесі, Херсоні, Миколаєві", - каже Тимчук.

Він пояснив, що вдаючись до диверсій та терактів бойовики намагаються залякати населення.

"На звільнених територіях, таких як Слов'янськ, Краматорськ, досить велика частина населення налаштована проукраїнськи. Але це сіра маса, яку легко залякати і яка боїться повернення терористів. Так само і в Харкові. Населення боїться, що "руський мир" прийде в це місто. Тому люди не проявляють свою позицію навіть якщо таємно симпатизують Україні. І таких більшість", - розповів Тимчук.

Таким чином, за словами експерта, терористи сподіваються позбавити українську владу підтримки в цих регіонах. "Що й відбувається. По друге, створення паніки в країні, де йде війна — це рожева мрія супротивника. Для цього прикладаються великі зусилля".

Тимчук не виключає, що теракти загрожують навіть столиці. "Київ з весни цього року був в прицілі саме диверсійно-терористичної діяльності. І те що поки що вдалося запобігти якихось серйозних терактів - це заслуга правоохоронців та спецслужб", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов сказав, що наразі по всій території України існує загроза поширення терористичних актів. На його думку, найбільша вона в Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі та Херсоні.

Зараз ви читаєте новину «Київ в прицілі терористів з весни цього року - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути