вівторок, 27 квітня 2010 13:59

Киян били охоронці та труїли невідомим газом (ФОТО)
5

26 квітня біля будинку N 19/1 на вул. Ревуцького у Києві місцевих жителів потруїли невідомим газом.

"Наче димовуха була. А потім почервоніли обличчя і з очей потекли сльози, почали задихатись. Постраждало багато людей, ми навіть не зрозуміли, що відбувається, - розповіла Gazeta.ua 36-річна Світлана Таран, вона голова ініціативної групи мешканців будинку. - Викликали три "швидкі". Багатьом надавали медичну допомогу. Проти "Білли" воюємо третій рік. Бо в них за планом у 10 метрову споруду заїзд в трьох метрах від будинку. Я живу на другому поверсі, тобто повз мої вікна будуть їздити".

26 квітня о 18.00 близько 300 жителів сусідніх будинків прийшли на акцію протесту у сквер на Ревуцького. Там мають будувати торгівельний супермаркет "Білла". В п"ятницю територію скверу огородили парканом, в суботу - знімали асфальт, рубали дерева.

Всередині, за парканом цілодобово чергує близько 30 чоловіків спортивного вигляду. Навколо – ще 50 охороняють паркан.

"Вони матюкаються та поводяться дуже агресивно. Ніхто не представляється, весь час намагаються битись. Ми вчора вирішили провести мирну акцію. У гучномовця закликали сусідів не піддаватись на провокації. Вирішили символічно постукати у паркан – вимагали, аби забудовники з нами поговорили. Відразу ж почалась бійка, нападали на наших жителів. Навіть старих штовхали. Працівник СБУ, який їхав повз акцію зупинився, аби дізнатись що тут коїться. Показав посвідчення своє, так його почали бити. Він дістав пістолет і стріляв у повітря, аби зупинити тих молодиків. Якщо з представниками влад так поводяться, то з нами взагалі не церемоняться", - поскаржилась Світлана.


На території скверу було 5 дитячих майданчиків і з десяток лавочок.

Фото: Bilozerska.livejournal.com

Зараз ви читаєте новину «Киян били охоронці та труїли невідомим газом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути