четвер, 21 січня 2010 10:21

Китайський підліток став героєм після вбивства чиновника

Китайський підліток став героєм після вбивства чиновника

Китайського підлітка засудили до смертної кари за вбивство партійного секретаря, який знущався над односельчанами, повідомляє Associated Press. Вирок був винесений минулого тижня.

19-річному Чжану Юпіню з китайського селища Хіашухі вбивство замовив його 35-річний односельчанин, також Чжан Юпінь. За це він заплатив хлопцю1000 юанів ($146).

Старшого Юпіня роками переслідував місцевий партійний секретар Лі Шімінг. Чоловіка регулярно затримували за сфабрикованими звинуваченнями, відтоді як він очолив групу фермерів, які боролися з Лі. Якось секретар вирізав 28 гектарів їхніх дерев, без дозволу і компенсації.

У вересні 2008 року підліток знайшов до школи, де Лі брав участь у засіданні. Дочекавшись, доки вони з чиновником залишаться наодинці, хлопець завдав чиновнику ножем удару в серце. Лі помер по дорозі до лікарні.

Місцеве населення одразу зробило Чжана своїм героєм.

Більше 20 тисяч мешканців Хіашуйхі і навколишніх сіл клопотали в суді про поблажливість до Чжана, поки безрезультатно. За їхніми словами, роками вони потерпали від Лі, який вимагав грошей, і використовував свої вплив, для того, щоб затримувати тих, хто чинив йому опір і ув"язнювати непокірних.

Вбивство вкотре продемонструвало жорстке зловживання владою членами комуністичної партії. Більшість простих китайців розчаровані однопартійною системою, яка часто дозволяє чиновникам управляти своїми районами, як особистою вотчиною.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайський підліток став героєм після вбивства чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути