субота, 21 вересня 2013 13:57

Китайцям можуть заборонити заводити "наложниць" за старою традицією

Китайцям можуть заборонити заводити "наложниць" за старою традицією
Фото: inter.ua

Законодавці південно-китайської провінції Гуандун планують офіційно заборонити утримання коханок, повідомляє газета Синьцзін бао.

Передбачається, що заборона буде оформлена поправками в положення державного закону про захист прав жінок в провінції Гуандун.

"Внесення цих поправок покликане підтримати і зміцнити стабільність шлюбу", - цитує газета місцевого депутата Чен Цзінчу.

Згідно із запропонованими змінами, планується ввести заборону на коханок - як на спільне проживання, так і на позашлюбні зв'язки, оскільки подібна практика, на думку ініціаторів документа, завдає шкоди сім'ям однієї або обох сторін".

Практика заведення коханок (наложниць), традиційна для старого Китаю, в останні роки активно відроджується. Влада реагує на це явище різко негативно, прагнучи ідеологічними й адміністративними способами запобігти цій тенденції.

У сучасному Китаї наявність коханки може стати приводом для звільнення чиновника з держслужби. Зокрема, віце-мер Пекіна Лю Чжихуа в 2006 році був знятий з посади за отримання хабарів і сприяння своїй коханці в "отриманні прибутку".

Ображені коханки також представляють собою загрозу для чиновників. У минулому році колишній заступник командувача ВМС Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) Ван Шоуе позбувся поста за "моральний розклад", перевищення службових повноважень та хабарі.

Про незаконну діяльність Вана владі повідомила неназвана молода жінка, яка визнала, що "тривалий час" перебувала з Ван Шоуе "у близьких стосунках".

Зараз ви читаєте новину «Китайцям можуть заборонити заводити "наложниць" за старою традицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути