субота, 04 січня 2014 13:18

Китайці побудують хмарочос у формі квітки

Китайська фірма UA Studio 7 розробила цей незвичайний проект. Передбачається, що 60-поверхова башта висотою 280 м буде побудована поруч з залізничним вокзалом у місті Фушунь в Китаї.

Як зазначають архітектори UA Studio 7, проект хмарочоса задуманий як частина багатофункціонального району Фушуня. Хмарочос буде знаходитися практично на березі річки, в центрі міста. Вежа - це лише частина проекту, який також передплата будівництво п'ятизіркового готелю. Площа будівлі складе 31 тис. кв. м.

До речі, хмарочос буде знаходитися поруч зі знаменитим "Кільцем-життя" - незвичайною будівлею у формі кільця. З боку здаватиметься, що будинок-квітка ніби виросло всередині цього кільця.

Висотка буде складатися з шести частин, що мають форму пелюстки троянди, вони будуть обвивати каркас. Плавні вигини фасаду будуть формувати структуру квітки. У хмарочосі розмістяться офіси преміум-класу, фінансовий центр і апартаменти. На двох підземних рівнях розміститься парковка.

Передбачається, що будівля стане символом інновацій регіону і орієнтиром для місцевих жителів і гостей міста.

Варто відзначити, що будівництво будівель у формі квітки стає новим трендом в архітектурі Китаю. Кілька років тому австралійські архітектори розробили проект ультрасучасної бібліотеки Dalian Library в китайському місті Далянь.
Зараз ви читаєте новину «Китайці побудують хмарочос у формі квітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути