четвер, 10 листопада 2016 14:03

Кірі Чубар потрібні кошти на відновлення зору

Автор: Фото надане Тетяною Чубар
 

1-річна Кіра Чубар із села Северинівка Ямпільського району Вінниччини втратила зір. Дівчинка народилася на шостому місяці із вагою 780 грамів. Лікарі поставили діагноз - ретинопатія 5-го ступеня.

"Кіра мала народитися 6 січня. але в мене почалося відшарування плаценти. Після пологів доньку підключили до апарату штучного дихання. Пролежала так три тижні. Лікарі чекали поки вона набере необхідну вагу, щоб виписати нас додому. Під час обстеження помітили в неї відшарування сітківки. Це найтяжча ступінь захворювання очей, донька нічого не бачила", - розповідає Gazeta.ua мама дівчинки Тетяна Чубар.

Кірі зробили 5 операцій. Батьки витратили на лікування понад 50 тисяч гривень. Тепер потрібна реабілітація, яка коштує від 7 до 12 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілля Ігнатчук має "кришталеві" кістки – потрібна допомога

"Спочатку доньці робили лазерну операцію. Потім - чотири хірургічних. Видалили кришталик. На восьмому місяці приписали окуляри. З ними важко, бо дитина їх постійно знімає, бере в ротик. В окулярах може бачити яскраве світло. Помітила, що вона реагує на великі іграшки, які світяться", - каже Тетяна Чубар.

Після реабілітації дівчинці необхідні операції по встановленню штучних кришталиків. Їх вартість - 30 тис. гривень. Батьки просять усіх небайдужих допомогти врятувати зір їхній донечці.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк

5167 9872 0823 9711 (бабуся Чубар Галина Михайлівна).

5168 7573 1572 5160 (мама Чубар Тетяна Анатоліївна)

Автор: Фото надане Тетяною Чубар
 
Зараз ви читаєте новину «Кірі Чубар потрібні кошти на відновлення зору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути