четвер, 26 квітня 2012 18:57

Київська влада хоче змінити Гостинний двір до невпізнаваності - Меліхова

Київська влада хоче змінити Гостинний двір до невпізнаваності - Меліхова
Чергова історична будівля столиці під загрозою знищення. Фото: kiev.pravda.com.ua

Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки публічному акціонерному товариству "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі для реконструкції будівлі Гостинного двору під торговельно-офісний центр.

За відповідний проект рішення проголосувало 68 депутатів, про що Gazeta.ua заявила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

Під час обговорення депутати пропонували внести корективи до підготовленого проекту рішення: або виключити слово "реконструкція" з тексту документу, або ввести додаткові обмеження щодо проекту нової будівлі на місці Гостинного двору.

"Більшість не погодилась замінити слова "реконструкція" на слово "експлуатація" в проекті рішення. Це говорить про бажання влади змінити Гостинний двір до невпізнаваності: серйозно добудувати чи надбудувати пам'ятку архітектури", - зазначила Меліхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На черговий торгово-офісний центр перетворять Гостиний двір

Депутат нагадала, що заради цих планів постановою Кабінету міністрів України від 15 серпня 2011 року №1380 виключили Гостинний двір зі списку пам'ятників архітектури Української РСР, що перебуває під охороною держави. Акціонерне товариство "Укрреставрація" після виключення Гостинного двору з переліку пам'яток викупила у Фонду державного майна України будівлю Гостинного двору (10 тис. кв. м). Тепер акціонерне товариство звернулося до Київради з проханням виділити їм земельну ділянку під будівництво багатоповерхового торгово-офісного центру.

"Це чергова гра, коли кияни з початком будівельних робіт навколо Гостинного двору висловлюватимуть обурення владі щодо знищення історичної будівлі, а Олександр Попов розказуватиме, що за це рішення проголосували депутати і влада тут ні при чому", - наголосила вона.

Нагадаємо, що комісія Київради з питань культури і туризму не погодила проект рішення Київради щодо відведення земельної ділянки для реконструкції будівлі Гостинного двору під торговельно-офісний центр з паркінгом.

Гостинний двір - торговельний комплекс на Контрактовій площі у Києві, зведений 1809 року замість старого двору (60-ті роки XVIII ст., архітектор Іван Григорович-Барський). Зараз у приміщенні Гостинного двору розміщено магазини, а також Державну наукову архітектурно-будівельну бібліотеку імені В. Г. Заболотного.

Зараз ви читаєте новину «Київська влада хоче змінити Гостинний двір до невпізнаваності - Меліхова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути