четвер, 16 вересня 2010 15:18

Кендзьор боїться, що Пукача пристрелять як Курочкіна

Кендзьор боїться, що Пукача пристрелять як Курочкіна

Народний депутат, член політради партії "За Україну!" Ярослав Кендзьор вимагає від Генпрокуратури, МВС і СБУ забезпечити повну безпеку звинуваченого у вбивстві Георгія Гонгадзе Олексія Пукача, щоб він не повторив долю Максима Курочкіна.

Як повідомили у в прес-службі "За Україну", Кендзьор вважає, що результати розслідування вбивства Георгія Гонгадзе не є об"єктивними. Замовником убивства названий покійний екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, при цьому мотиви не вказані.

"Виникає питання - чи не отримав Кравченко від когось доручення ліквідувати Гонгадзе", - відмітив нардеп.

"Пукач є ключовим свідком і дійовою особою в цій справі. Тому багатьом не хотілося б, щоб він заговорив у суді... Тому його треба берегти як зіницю ока, щоб він не повторив долю Курочкіна", - підкреслив Кендзьор.

14 вересня прес-служба Генпрокуратури заявила, що досудове слідство у кримінальній справі щодо звинувачення колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе завершується.

За даними ГПУ, слідством встановлено, що замовником цього злочину був Юрій Кравченко, який помер.

15 вересня Теличенко як адвокат дружини Гонгадзе і адвокат Андрій Федур як адвокат матері журналіста почали ознайомлення з матеріалами справи Пукача. Федур заявив, що встигне ознайомитися з усіма матеріалами (більше 100 томів) до 22 вересня, коли справу буде передано до суду.

Нагадаємо, вбивство Гонгадзе було скоєно восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – знаходився в розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 р. у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача було затримано.

Нагадаємо, російський бізнесмен Максим Курочкін, відомий як "Макс Бєшений", 27 березня 2007 року був убитий прямо у внутрішньому дворі Святошинського районного суду Києва. Це відбулося після засідання суду, який розглядав справу щодо звинувачення в здирстві Курочкіним 10 тис. доларів.

"ForUm"

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор боїться, що Пукача пристрелять як Курочкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути