неділя, 24 квітня 2016 10:29

Католики збирають допомогу для України

Католики збирають допомогу для України
Фото: novynarnia.com

Сьогодні, 24 квітня, пройде загальноєвропейський збір пожертв для гуманітарних потреб України, ініційований Папою Римським Франциском.

Про це напередодні повідомив глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Ми намагалися донести правду про гуманітарну кризу в Україні до світового співтовариства, в тому числі до Папи Франциска. Ми назвали цю кризу найбільшою у Європі після Другої світової війни. Цей збір - передвісник ширшої гуманітарної акції, яку Папа хоче зініціювати для того, щоб полегшити страждання потерпілим від війни в Україні", - розповів Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ зазначив, що на рішення понтифіка щодо допомоги Україні вплинули також результати поїздок на Донбас папського нунція (посла). Одна з поїздок була уздовж лінії розмежування, а друга - в окупований Донецьк.

До збору коштів закликали приєднатися парафіян по усьому світу.

"Ми маємо у всій Європі та у цілому світі відчути відповідальність за тих людей, які сьогодні потерпають в Україні. Це той християнський підхід, який стоїть за закликом [Папи]: бачити потреби людей, бачити біду людей і допомагати. Цей заклик дає відчути відповідальність кожної людини за ближніх і дальніх, які є в потребі", - переконаний президент благодійного фонду "Карітас Україна" Андрій Васькович.

Блаженніший Святослав пояснив, що гроші, зібрані 24 квітня, перерахують спершу в Папський фонд. А вже незабаром очікують на широкомасштабну гуманітарну акцію Папського престолу з надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни в Україні.

Відомо, що Папа Франциск планує надати значну суму власних грошей на допомогу Україні. Наразі суму не розголошують, зазначив очільник УГКЦ на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Католики збирають допомогу для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути