понеділок, 19 липня 2010 15:01

Karya Tour поверне гроші за "згорілі" путівки до кінця місяця

Karya Tour поверне гроші за "згорілі" путівки до кінця місяця

Туроператору Karya Tour надійшло вже 280 звернень від українських турагентств про повернення грошей за "згорілі" путівки. Компанія обіцяє все повернути до 22 липня.

Про це поінформували у колах керівництва оператора. "Поки ми не почали програму з повернення грошей, - сказав представник керівництва Karya Tour - Приступимо до цього, коли повернеться наш останній турист".

За даними посольства Туреччини в Україні, останні троє українських туристів повернуться на Батьківщину 22 липня. А всього з 18 по 22 прилетить додому 51 людина. Цю інформацію підтвердили в авіакомпанії МАУ, що займається перевезенням клієнтів проблемного туроператора. "До 16 липня ми виконували рейси, що були замовлені саме Karya. Хоча сплатив оператор рейси до 11 липня, але ми повертали людей безкоштовно. А тепер вже клієнтам Karya виділяють місця в своїх рейсах інші туроператори - Тез-Тур, Корал, Пегас", - повідомляє прес-секретар компанії МАУ Євгенія Сацька.

Karya Tour заявила, що їх турецький партнер Sunspot завдав їм збитків на 2 млн доларів. Стільки Karya Tour перерахувала на броню готелів, переїзди тощо.: "Ми намагаємося з'ясувати, де гроші, але поки зв'язок з представниками Sunspot відсутній. Однак це не означає, що ми будемо чекати, поки повернемо ці мільйони. Гроші постраждалим фірмам хочемо повертати незалежно від цього: подивимося активи фірми, рахунки ...".

У Держслужбі туризму і курортів України повідомили, що питання про ліквідацію ТОВ Карія Тур Юкрейн, створеної в 2009 році, поки не піднімалося: "Ми зможемо підняти це питання, якщо у відділ безпеки туризму держслужби надійдуть офіційні скарги. Їх поки що не було".

Як повідомлялося, 8 липня туристичне агентство SUNSPOT (партнер в Україні - Karya Tour) призупинило свою діяльність.

13 липня в Державній службі туризму і курортів закликали громадян України утриматися від поїздок до Туреччини за путівками турецького туроператора Karya Tour через фінансові проблеми оператора. Господарський суд Києва 5 липня 2010 визнав банкрутом Karya Tour (Київ) і відкрив ліквідаційну процедуру.

З самого початку після заяви компанії Karya Tour про припинення своєї діяльності, в Туреччині на відпочинку перебувало 3,9 тис. туристів, які придбали турпутівки у цього оператора. Серед них - 1 тис. 724 українця, а також громадяни Словаччини, Польщі та Угорщини.

Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Karya Tour поверне гроші за "згорілі" путівки до кінця місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути