субота, 20 грудня 2014 10:13

Канада не експортуватиме в Росію технології для розробки арктичних нафти і газу

Канада не експортуватиме в Росію технології для розробки арктичних нафти і газу
Фото: russiancouncil.ru

Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер заявив, що його країна ввела санкції проти 20 громадян Росії і України, а також обмеження на експорт до Росії технологій, які можуть використовуватися для досліджень нафти і сланців в Арктиці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Канади, пише УНІАН.

Канадський прем'єр зазначив, що з початку конфлікту на сході України, "режим Путіна безперервно порушував територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України".

"Канада не змириться з незаконною окупацією Криму та наполегливій провокаційною військовою діяльністю в східній Україні. Таким чином, ми знову оголошуємо про введення додаткових економічних санкцій і заборону здійснювати подорожі ряду російських і українських громадян. Ми також вводимо нові обмеження з експорту технологій, які використовуються Росією у розвідці родовищ нафти та добувної промисловості", - підкреслив Гарпер.

Також вводяться заборони у фінансовому секторі. При цьому уточнюється, що до фізичних осіб, проти яких запроваджуються зазначені санкції, відносяться 20 осіб. Крім того сказано, що обмеження з експорту технологій мають відношення до глибоководної розвідки і видобутку нафти і сланцю в Арктиці.

Гарпер запевняє, що прийняття санкцій у тісній співпраці з союзниками і партнерами сприяє наданню справжнього тиску на Росію, щоб вона зупинила військову діяльність на українській території.

"Канада буде залишатися непохитною в підтримці українського народу, оскільки українці продовжують боротися за мир і свободу проти режиму Путіна. Ми готові прийняти подальші запропоновані заходи з нашими союзниками і партнерами, якщо це буде необхідно", - підсумував Гарпер.

До фізичних осіб російських громадян, проти яких запровадили санкції, відносяться перший заступник голови комітету Державної Думи з іноземним справи Леонід Калашников, заступник голови Держдуми РФ Ігор Лебедєв, заступник комітету Держдуми у справах СНД Олег Лебедєв, перший заступник голови Держдуми РФ Іван Мельников, віце-спікер Держдуми РФ Микола Левич.

Також санкції ввели проти першого заступника комітету Держдуми у справах СНД Володимира Нікітіна, представника терористичної організації "Донецька народна республіка" у Москві Андрія Родкіна, віце-спікера Держдуми РФ Володимира Васильєва, депутата Держдуми РФ Віктора Водолатского, заступника голови Ради Федерації РФ Юрія Воробйова, першого заступника голови комітету Держдуми РФ у закордонних справах Світлани Журової.

До фізичних осіб українських громадян санкції ввели проти тих, хто представляє терористичні організації "ДНР" та "ЛНР" або займає посади в окупованому Росією Криму. До них відносяться Олег Береза, Олександр Караман, Володимир Кононов, Георгій Мурадов, Андрій Пінчук, Мирослав Руденко, Михайло Шеремет, Геннадій Циплаков, Олександр Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Канада не експортуватиме в Росію технології для розробки арктичних нафти і газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути