Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2015 02:46

Канада і Франція допомагають шукати російську субмарину

Канада і Франція допомагають шукати російську субмарину
Фото: azlok.livejournal.com

Міністерство оборони Британії допомогає союзникам в морській операції поблизу берегів Шотландії, метою якої є пошук російського підводного човна.

Ймовірна субмарина була помічена щонайменше 10 днів тому на північ від Шотландії, передає "BBC".

В операції беруть участь протичовнові літаки військово-морських сил Канади та Франції, а також британський підводний човен і фрегат HMS Sutherland.

"Ми підтверджуємо, що союзні морські патрульні літаки, які тимчасово базуються на базі Королівських військово-повітряних сил Лоссимут, ведуть спільну діяльність з Королівським військово-морським флотом. Ми не обговорюємо деталі морських операцій", - заявили в британському міністерстві оборони.

Активність російських підводних човнів за останній рік збільшилася на 50%, досягнувши небаченого за останні десять років рівня, заявив у жовтні адмірал ВМС США Марк Фергюсон, командувач американським флотом в Європі та Африці.

У травні НАТО провів у Північному морі біля берегів Норвегії найбільші у своїй історії протичовнові навчання "Dynamic Mongoose", які, на думку ряду спостерігачів, стали реакцією на зрослу активність російських підводних човнів.

Зараз ви читаєте новину «Канада і Франція допомагають шукати російську субмарину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути